Nissan закрив завод у Китаї через падіння продажів

24.06.2024   19:00    345

Компанія Nissan оголосила про закриття одного зі своїх китайських заводів. Рішення було ухвалено на тлі багаторічного падіння продажів.

Як уточнює ділова газета Nikkei, ситуація загострилася на тлі розв’язаної місцевими брендами цінової війни.

Йдеться про підприємство в Чанжоу, створеному спільно з Donfeng Motor і яке випускало кросовери Qashqai. Це найменший і в той же час найновіший і найтехнологічніший з восьми китайських заводів Nissan. За виробничої потужності близько 130 тисяч машин на рік він забезпечував близько 8% загального обсягу випуску автомобілів японської марки в КНР, що становив 1,6 мільйона одиниць.

Останні новини:  Рекомендують самі японці: топ-5 надійних авто до 10 тисяч доларів

Nissan активно присутня на китайському ринку з 2000 року. Компанія вкладалася в фабрики та розвиток дилерської мережі та тривалий час перевершувала своїх японських конкурентів. Так, протягом 10 років – аж до 2018 року – Nissan випускав у КНР більше машин, ніж Toyota та Honda. При цьому останні п’ять років його продажу в цій країні падають рік у рік. 2023-го вони скоротилися на 16% — до 790 тисяч одиниць.

Цього березня, презентуючи нову бізнес-стратегію, президент Nissan Макото Учіда серед іншого заявив, що падіння роздрібних цін на автомобілі на китайському ринку сталося на два роки раніше, ніж очікувалося.

Останні новини:  Як відрізнити якісний паливний фільтр від неякісного

Минулого року один з ключових партнерів Nissan, компанія Mitsubishi Motors, вирішила повністю піти з Китаю через схожі причини. Спочатку було оголошено про призупинення всіх операцій на невизначений термін і скорочення штату, а пізніше японський бренд повністю вийшов із спільного з GAC підприємства — цієї весни воно називається Hunan Zhixiang Automobile, Mitsubishi в числі акціонерів більше не значиться.

Останні новини:  Навіщо автомобільному акумулятору другий мінусовий дріт


Аmpercar.com