«Олімп» – один із улюблених моїх тортів з дитинства!

28.06.2024   17:31    219

Якщо гості на підході, а Ви не встигаєте приготувати десерт, який вимагає багато зусиль, то для таких ситуацій у мене є рецепт, який завжди виручав при катастрофічній нестачі часу. Цей десерт готується максимально просто, при цьому виходить надзвичайно смачним.

Приготування:

Насамперед 180 г. печива викладаємо в круглу форму для випічки, формуючи дно та борти.

Далі в сотейник розбиваємо 2 курячі яйця, всипаємо 3 ст.л. какао порошку, 2,5 ст.л кукурудзяного крохмалю, 10 г ванільного цукру, 50 г звичайного цукру і вливаємо 500 мл. молока. Все добре перемішуємо вінчиком до однорідності.

Останні новини:  Додала це в банку і малосольні огірки вийшли в 10 разів краще

До речі, а Вам подобаються десерти нашвидкуруч? Пишіть у коментарях!

Варимо крем до загусання та появи перших великих бульбашок на маленькому вогні. У готову суміш додаємо 50 г вершкового масла і добре перемішуємо. Потім знімаємо крем з вогню і додаємо в нього 180 г дробленого печива.

Останні новини:  Мій улюблений холодний десерт Шоколадне Парфе

Викладаємо суміш у форму, рівномірно розподіляючи її лопаткою по всій площі.

У сотейник всипаємо 2 ст.л кукурудзяного крохмалю, 40 г цукру і вливаємо 400 мл. молока – все перемішуємо вінчиком. Відправляємо суміш на маленький вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи. До готового крему додаємо 50 г вершкового масла, перемішуємо і виливаємо у форму. Поступово розподіляємо суміш по поверхні і відправляємо торт в холодильник на 3-4 години, щоб він настоявся.




У нас вийшов дуже гарний торт із шоколадним та ніжним молочним кремом, які разом створюють новий неймовірний смак. Печиво добре справляється з роллю коржа, так як залишається досить м’яким і добре поєднується з кремовою начинкою.

Останні новини:  Варення з аґрусу з кислинкою: варимо смачний десерт на зиму


dailynews.kyiv.ua