Китай вкрав у морі детектор підводних човнів американського літака P-8А (відео)

28.06.2024   15:31    2383

За інформацією ЗМІ, захоплене обладнання може надати китайським фахівцям цінну розвідувальну інформацію про методи роботи й технології, які використовують ВМС США.

Китайські військові нещодавно перехопили підводний зонд, скинутий військовим літаком США в Південнокитайське море. За інформацією агентства Reuters, це сталося після того, як американські військові літаки були виявлені, коли вони пролітали над водами Південнокитайського моря та кидали вниз «непізнані предмети».

Останні новини:  Міністр культури Норвегії публічно оголила груди заради підтримки ЛГБТ (відео)

Американські протичовнові літаки P-8A Poseidon регулярно патрулюють повітряний простір над Південнокитайським морем з метою моніторингу пересувань підводних човнів ВМС Народно-визвольної армії Китаю (НВАК). Ці літаки скидають гідроакустичні буї, які служать для виявлення і відстеження підводних об’єктів.

Під час одного з таких патрулів китайський флот спостерігав за польотом американського P-8A і зафіксував скидання гідроакустичного буя в море. Реагуючи на це, китайська пошуково-рятувальна команда була направлена на місце падіння буя.

Останні новини:  Hyundai показав розкішного електричного конкурента BMW 5-Series і Mercedes EQE (відео)

Повідомляється, що китайська команда успішно виявила і витягла його, надавши фахівцям цінну розвідувальну інформацію про методи роботи та технології, які використовують ВМС США.

Останні новини:  Штурм російської позиції українськими піхотинцями потрапив на відео

«Зонд може бути використаний для виявлення сигналів китайських підводних човнів і для протидії сигналам підводних човнів», — розповіли китайські військові.

Зазначимо, що останнім часом у Південнокитайському морі почастішали інциденти, що призводять до посилення напруженості. Зокрема, йдеться про витіснення філіппінських кораблів і суден катерами берегової охорони КНР.