В Україні готуються переписати ціни на бензин і дизель: що очікує на водіїв

28.06.2024   15:45    828

В Україні може здорожчати пальне – бензин та дизель. Відбутися це може за умови збереження наростальної динаміки котирувань нафтопродуктів на зовнішньому ринку.

Про це повідомляє OBOZ.ua із посиланням на enkorr. Зазначається: у зв’язку з цим оператори ринку також можуть підвищити ціни – щоб не втрачати «відновлену маржинальність».

«Якщо на зовнішньому ринку збережеться наростальна динаміка котирувань нафтопродуктів, то оператори навряд чи захочуть знову втрачати відновлену маржинальність. Тому, найімовірніше, поступово підійматимуть ціни», – розповіли аналітики.

Останні новини:  Електромобіль Volvo EX90 обмежать у функціоналі через дефіцит запчастин

Вони пояснили: через здорожчання дизеля на зовнішньому ринку середня гуртова ціна на цей ресурс у країні зросла на 0,59 грн/л – до 45,14 грн/л. Водночас через зростання європейських котирувань вартість бензину збільшилася на 0,36 грн/л, до 47,34 грн/л.

Проте протягом тижня (17-24 червня) більшість українських мереж АЗС не переглядали ціни на пальне. За цей час бензин А-95 здорожчав на 9 коп./л – до середніх 56,52 грн/л. А вартість дизеля залишилася на колишньому рівні 52,61 грн/л.

Останні новини:  ТОП-10 найпопулярніших авто у світі


Аmpercar.com