Названо продукти, які незабаром подорожчають в Україні найбільше

28.06.2024   10:41    677


Через постійні відключення світла в Україні страждають важливі підприємства з виробництва популярних продуктів. Найближчими місяцями очікується підвищення цін на хліб, бакалію, молочку, рибні консерви, соняшникову олію та майонез. 

Про це повідомляє Телеграф.

Згідно з даними, найбільші супермаркети України вже спрогнозували ситуацію з цінами. Наприклад в АТБ у червні-липні точно здорожчають на 5-15% рибні консерви, соняшникова олія та майонез. Це відбудеться через нестабільне електропостачання, девальвацію гривні та здорожчання логістики.

Останні новини:  Чехія планує збільшити виплати деяким біженцям: кому і на скільки

Щодо Auchan, то там вже відбулись зміни — подорожчали хліб та цукор, адже деякі виробництва зупинили свою роботу і вирішили почекати стабільності в енергетиці.

А от Varus та Fozzy Group (супермаркети “Сільпо” та “Фора”) ще не повідомили про підвищення цін, однак їх асортимент швидкопсувних товарів скоротився. Крім того, ці магазини мають проблеми з перебоями у постачанні локальних продуктів від невеликих підприємств, які не мають генераторів.

У виданні кажуть, що від нестабільного електропостачання найбільше страждає молочна продукція, яка вимагає постійних умов зберігання в холодильниках.

Останні новини:  Редакція The New York Times закликає Джо Байдена відмовитися від президентської гонки

За словами голови ради директорів “Союзу молочних підприємств України” Вадима Чагаровського, використання генераторів змусить виробників молочної продукції вже зараз підняти ціни на 10%, а до осені – на 25-30%.

Резюмуючи, автори статті наголошують, що здорожчання не обійде і хліб. На його вартість вплине не тільки світло, а й підвищення ціни на зерно та дефіцит критично важливих працівників.

Останні новини:  МВФ оприлюднив оновлений меморандум для України

Тому, за прогнозами Forbes, криза в енергетиці ще до кінця літа призведе до підвищення цін на бакалію до 15%, а на молочні продукти – до 30%.


chasdiy.org