Російські демографи вирахували число загиблих окупантів

28.06.2024   16:00    715

Демографи підрахували військові втрати РФ

Лише у 2023 році Росія втратила в Україні 45 тисяч чоловіків. І ці підрахунки — лише мінімально можливе число загиблих на війні.

Російські демографи вирахували число загиблих окупантів

Фото: Соцсети (иллюстративное фото)

У 2023 році ймовірно загинули щонайменше 45 тисяч російських військових. До такого висновку на основі даних Росстату дійшли російські демографи. Про це у четвер, 27 червня, повідомляє російське видання Важные истории.

Останні новини:  У Росії хочуть заборонити мусульманський жіночий одяг

Загалом за перші два роки повномасштабного вторгнення Росії в Україну, за даними російських демографів, загинули понад 71 тисяча російських чоловіків.

Видання зазначає, що втрати оцінили на основі методу надмірної смертності. Журналісти стверджують, що у 2023 році, згідно з цим методом, надлишкова смертність чоловіків (20−49 років) становила 42 тисячі осіб.

Останні новини:  У Росії зійшов із рейок вантажний потяг

«Якщо додати до 42 тисяч загиблих від 20 до 49 років, розрахованих на основі надлишкової смертності, ще 6% загиблих в інших вікових групах, загальна оцінка втрат у 2023 році становитиме 45 тисяч», — ідеться в матеріалі.

Демографи на умовах анонімності припустили, що ці підрахунки лише мінімально можливе число загиблих на війні.

Останні новини:  Путін не буде задоволений захопленням північного сходу України - Foreign Affairs

Зазначається, що смерть солдата можуть зафіксувати як у регіоні проживання людини, так і в тому місці, де вона загинула, наприклад, на окупованих територіях України, а Росстат не публікує дані про смертність в окупованих українських регіонах. Зниклі безвісти теж не потрапляють в офіційну статистику, ідеться в публікації.

korrespondent.net