Hyundai удосконалила технологію Ferrari і запатентувала своє кермо

28.06.2024   15:15    424

Hyundai та її підрозділ N вирішили зробити доступнішими технології, які зазвичай використовують BMW M і Mercedes-AMG у своїх найдорожчих автомобілях.

Південнокорейська автомобілебудівна компанія подала заявку на нову технологію для рульових коліс до Відомства з патентів і товарних знаків США, а також до Відомства з патентів і товарних знаків Німеччини, і отримала патент. Технологія не нова, але Hyundai стверджує, що оновлена, поліпшена конструкція простіша і дешевша у виготовленні.

Останні новини:  Топ-10 найшвидших авто з механічною коробкою передач дешевше за $20 000

Виробник пропонує вбудовувати в обід індикатори оптимального моменту перемикання передач. Аналогічні системи використовуються на трекових машинах і деяких цивільних суперкарах, наприклад, Ferrari. Але це не означає, що всі моделі тепер будуть оснащуватися тільки таким кермом.

Компанія змінила конструкцію базового рульового колеса, заздалегідь виконавши в ньому канали для прокладання електропроводки. Це дає можливість встановлювати світлодіоди в кермо за необхідності в будь-який момент, що здешевлює виробництво.

Останні новини:  В Європі різко знизилися ціни на вживані авто: як це вплине на український авторинок

Hyundai N

Які саме моделі Hyundai отримають модернізоване кермо, не уточнюється, але на автомобілях масового виробництва такі кермо навряд чи будуть використовуватися. У Hyundai є кілька моделей, серед яких Ioniq 5 N і Elantra N, які, на думку експертів, можуть стати володарями нової технології.

З урахуванням того, що на патентних ескізах рульове колесо зображено з логотипом Genesis, припускають, що як зразок використано кермо седана G90. Також є думка, що модифікація може бути використана в новій лінійці Magma. Люксовий бренд нещодавно анонсував послугу таксі на Нюрбургринзі. Було обіцяно, що у моделей Magma не буде кричущого екстер’єру, але інтер’єр буде в центрі уваги.

Останні новини:  Фахівці назвали поширені звички, які вбивають ваш автомобіль

Також Hyundai може пропонувати свої нові рулі на електрокари або як один із додаткових аксесуарів до автомобілів для післяпродажного тюнінгу.


avtosota.com