Як українці відпочивають на пляжах Одеси під час війни (відео)

28.06.2024   16:31    1613

На початку червня тільки один пляж в Одесі отримав дозвіл на відкриття від місцевої влади. Але це не зупиняє відпочивальників, які продовжують приїжджати на інші пляжі міста або до сіл неподалік Одеси. Журналісти провели дослідження, щоб перевірити, як українці реагують на тривоги, і чи облаштовані одеські пляжі укриттями.

Один з пляжів, «Калетон», отримав дозвіл на відкриття від влади. Проте, під час тривоги, сигнали сирен на ньому практично не чутні. Журналістка зауважила, що багато відпочивальників на цьому пляжі не йдуть у приховища, а залишаються на місці.

На запитання, коли люди планують йти в укриття, одеситка Ірина відповіла: «Ми читаємо Telegram-канал, якщо літають ракети — тоді йдемо». Вінничанка Тетяна зазначила, що «якщо всі йдуть в укриття, то і ми підемо».

Останні новини:  Українка піднялася на Еверест з прапором коломийської бригади «Едельвейс». ВІДЕО

У приховищі біля «Калетону» кілька місць, однак вони розташовані не так близько. Крім того, в аквапарку «Одеса» також облаштовано кілька приховищ, якими користуються відвідувачі пляжу. Тут також можна чути сигнали тривоги. Зауважте, як діти адаптувалися до таких подій. Під час сирени один хлопчик запитав: «Цікаво, а що летить?», на що отримав несподівану відповідь: «Ядерна бомба».

 

Останні новини:  По РФ вдарили 36 дронами: щонайменше шість регіонів зазнали атаки, деталі (відео)

У приховища переважають жінки з дітьми. Маленький одесит Іван розповів, що був у Румунії, але в Одесі йому набагато краще: «Тут мої домашні тварини. Нормально, головне, щоб було менше ракет. Зараз їх не так багато.»

Більшість мешканців Одеси орієнтуються на повідомлення з Telegram-каналів про ракетні запуски та наближення. Проте ніхто не рекомендує приїжджати до Одеси під час війни, оскільки це «індивідуальне рішення».

Також, як повідомили в мерії, на трьох популярних одеських пляжах стан води не відповідає нормам за бактеріологічними показниками. Ущільненими заходами влада планує відновити ситуацію.




Нагадаємо, що 8 червня в Одесі відкрився перший пляж — «Калетон». Це перша з 20 закладених локацій, які мають відкритися у регіоні. Олег Кіпер, очільник Одеської обласної військової адміністрації, повідомив, що список пляжів буде поповнюватися поступово.

Останні новини:  Міністр культури Норвегії публічно оголила груди заради підтримки ЛГБТ (відео)

Також «Укрзалізниця» оголосила про запуск додаткового поїзда Львів-Одеса 30 червня. Крім цього, «Укрзалізниця» призначила поїзд №168/167 Львів-Одеса на ту ж дату. Поїзд відправлятиметься з Львова о 07:23 і прибуватиме до Одеси о 18:19. З Одеси поїзд відправлятиметься о 08:03 і прибуватиме до Львова о 18:40.