Представлено новий кросовер Renault Grand Koleos

28.06.2024   17:14    651

На виставці Busan International Mobility Show відбулася прем’єра кросовера Renault Grand Koleos, якого багато що ріднить з китайською Geely.

Про партнерство Renault та Geely було оголошено ще кілька років тому. Як тоді повідомлялося, французька група налагодить на корейському заводі Renault Samsung випуск нової лінійки автомобілів, розробленої разом з Geely. Машини будуть побудовані на платформі CMA, яка, своєю чергою, створена китайцями разом з Volvo. Втім, віднедавна підприємство Renault Samsung перейменоване на Renault Korea, та й бренд Samsung вже став історією. Але для нового кросовера це нічого не змінює.

Останні новини:  Старт продажів електричного Volvo EX90 відкладається

За основу для Renault Grand Koleos взяли модель Geely Xingyue L, яка на експортних ринках відома як Geely Monjaro. При цьому Grand Koleos має свій дизайн екстер’єру. Кросовер отримав оригінальну решітку радіатора та бампери, перероблені віконця у задніх стійках даху та ліхтарі. До того ж задній номерний знак перенесли з багажних дверей на бампер. Фішки топверсії Esprit Alpine – акценти синього кольору, чорний дах та 20-дюймові колеса.

Довжина Renault Grand Koleos дорівнює 4780 мм, колісна база – 2820 мм. Мінімальний об’єм багажника новинки Renault поки не оголошений, зате відомо, скільки вміщує відсік зі складеним другим рядом сидінь 2034 літри.

Останні новини:  ТОП-10 найпопулярніших авто у світі

Усередині ж Grand Koleos майже повністю копіює «китайця». Як і для кросовера Geely, передбачено окремий пасажирський екран мультимедіа. У списку обладнання заявлено проєкційний дисплей, тризонний клімат-контроль, аудіосистема Bose, камери кругового огляду, автоматичне паркування, адаптивний круїз-контроль, системи автогальмування та утримання у смузі руху.

Корейцям Grand Koleos буде доступний як з ДВЗ, так і у вигляді гібрида E-Tech. «Традиційний» кросовер має бензинову «турбочетвірку» 2.0 потужністю 211 к.с. Модель з переднім приводом укомплектована 7-ступеневою роботизованою коробкою з двома зчепленнями, тоді як повнопривідному варіанту дістався класичний 8-ступеневий «автомат». Гібридний Grand Koleos буває тільки передньопривідним, до складу установки такого кросовера входить турбомотор 1.5, сукупна потужність – 245 к.с.




На корейський ринок Renault Grand Koleos вийде восени, цін поки що немає. Не виключено, що згодом кросовер почнуть постачати на експорт.

Останні новини:  Фахівець розповів, що буде, якщо натиснути кнопку Start/Stop під час руху авто


avtomir.ua