У США обмірковують заборону китайських електрокарів

28.06.2024   16:15    440

У США можуть заборонити їздити китайськими електромобілями. «Розумні» технології, якими нашпиговані сучасні китайські автомобілі, можуть збирати і передавати дані в КНР — зокрема військовим, сказала міністр торгівлі США Джина Раймондо в Палаті представників Конгресу. У зв’язку з цим пропонується або втрутитися в їхнє програмне забезпечення, або повністю прибрати їх з американських доріг.

Чи заборонять «батарейні» китайські машини чи знайдуть спосіб стежити за «розумною» електронікою, поки неясно, але це питання вже обговорюється у верхах. У будь-якому випадку всі дані, які збирають електрокари, повинні зберігатися на території США, зазначила Раймондо.

Останні новини:  За прогнозами, китайські бренди захоплять 33% світового автомобільного ринку

Вона також нагадала, що в Китаї вже обмежують використання вироблених у США електрокарів, зокрема Tesla. Ще в 2021 році влада КНР непублічно попросила співробітників держкомпаній не їздити на Tesla на роботу, а також не заїжджати на них до районів проживання чиновників, пов’язаних з нацбезпекою. Використовувати Tesla заборонили на території військових комплексів, лікарень та аеропортів.

Причина аналогічна: стверджувалося, що електрокари можуть збирати фото- та відеоматеріали, дані про маршрути та власники автомобілів з метою передачі їх уряду США.

Останні новини:  На фото засвітився новий Toyota RAV4: популярний кросовер отримав значні зміни

Інформація про нове посилення політики щодо китайських машин послідувала за рішенням підняти мита з 25 до 100 відсотків. Слідом за США підвищити збори вирішили в Європі , набагато важливішому ринку для виробників «зелених» автомобілів з КНР, а також у Туреччині та Канаді .


uamotors.com.ua