Як приготувати деруни, щоб вони були пишними, а не плоскими

28.06.2024   16:00    571

По-перше, зазначимо, що деруни мають бути плоскими, в ідеалі їх готують взагалі без борошна та цибулі. Але зараз рецептів безліч і страву кожна господиня готує по-різному.

Хтось додає м’ясо, хтось ковбасу чи гриби. Хтось любить тонкі деруни з хрусткою скоринкою, а хтось воліє отримати пишні деруни, як млинці. Останні, до речі, мають найбільшу популярність у ресторанах.

Секрет №1: картопля

Вибирайте правильну картоплю для дерунів. Чим більше картопля крохмалю, тим пишніше будуть ваші деруни. Для дерунів ідеально підходять плоди з шорсткою шкіркою і жовтуватою серединкою. З молодої картоплі пишних дерунів не вийде.

Останні новини:  Зібрала всі часникові стрілки у сусідів та мариную на зиму

Секрет №2: як натирати

Якщо ви трете деруни на великій тертці, то на сковорідці вони будуть засмажуватися, а не пропікатись. Для пишних дерунів потрібна картопляна кашка. Такої консистенції можна досягти за допомогою кухонного комбайна.

Секрет №3: крохмаль

У готову картопляну суміш можна додати 1-2 столові ложки крохмалю. Якщо такої добавки в квартирі немає, можна додати соди.

З такою начинкою у дерунів не залишиться шансів вийти несмачними.

Останні новини:  Ліниві пиріжки з картоплею

Секрет № 4: борошно

Борошно для дерунів потрібно просівати, тоді вони вийдуть пишними.

Не варто класти півпачки борошна, ми все ж таки готуємо не млинці – досить 1-2 ложок.

Якщо борошна буде багато, деруни вийдуть гумовими на смак.

Секрет №5: як смажити

Смажити деруни необхідно на добре розігрітій чавунній сковорідці. Рослинної олії має бути багато. Тоді деруни вийдуть зажаристими та не сирими всередині.

Останні новини:  Як швидко почистити молоду картоплю і не забруднити руки


elegantwoman.kyiv.ua