ЗСУ «перевірили» в боях з російською армією понад 40 видів різних західних панцерників

27.06.2024   22:42    420

Парк бойової гусеничної та колісної броньованої техніки української армії поповнився зразками з понад 10 країн світу. До таких країн належать США, Німеччина, Швеція, Велика Британія, Франція, Італія, Норвегія та ін.

Наприклад, це такі машини, як Abrams, Leopard, Challenger, AMX-10 RC, БМП M2 Bradley, БМП CV90, гусеничні бронетранспортери M113 в різних модифікаціях, колісні бронетранспортери M1126 Stryker, Rosomak, Puma та ін.

Останні новини:  Україні “світить” нова допомога від США: Reuters з’ясував важливі деталі

В силах оборони України зазначають, що західні зразки бронетехніки відрізняються підвищеним захистом екіпажу, надійністю двигунів, хорошими ходовими якостями та високою точністю зброї. Це забезпечує перевагу в протистоянні з противником.

Наприклад, екіпаж БМП M2 Bradley зі складу однієї з бойових бригад ЗСУ під час бою під Авдіївкою влучним пострілом з 25-мм автоматичної гармати M242 Bushmaster знищив російський танк.

Останні новини:  Стало відомо, коли Україна отримає перші виплати від заморожених російських активів

Серед кодифікованих зразків бронетехніки також є продукція українських оборонних підприємств, зокрема модернізовані версії радянських БМП та БТР.

Які наслідки

Кодифікація та допуск військового озброєння та техніки вітчизняного виробництва з присвоєнням номенклатурного номера НАТО дозволяє закуповувати його за кошти державного бюджету для підрозділів оборони України. Це означає, що дані озброєння і транспортні засоби можуть постійно перебувати на озброєнні Збройних сил України.

Однак, навіть якщо тип подібний, використання автомобілів різних виробників і країн створює технічні проблеми для співпраці. Наприклад, технології можуть відрізнятися, і снаряди можуть бути несумісні з певною платформою, наприклад, танки Challenger і Leopard. Крім того, ці транспортні засоби розроблені відповідно до доктрин застосування сил, характерних для їхніх країн, і можуть не повністю адаптуватися до інших.

Останні новини:  Еліти в РФ почали готуватися до війни з НАТО — Foreign Affairs


wheel-news.com