ШІ прогнозує Росії швидке закінчення танків

28.06.2024   11:12    473

Росія втрачає набагато більше техніки, ніж може замінити

Штучний інтелект порівняв фото кількості техніки на військових об’єктах окупантів до початку широкомасштабного вторгнення і зараз.

ШІ прогнозує Росії швидке закінчення танків

Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

У Росії можливо залишилося лише кілька тисяч бойових броньованих машин. До такого висновку дійшла модель штучного інтелекту, яку німецька газета Süddeutsche Zeitung навчила вивчати супутникові знімки російських військових об’єктів. Про це у четвер, 27 червня, повідомив Newsweek.

Зазначається, що ШІ-модель вивчила фото 87 військових об’єктів і 16 баз зберігання танків, БТРів і артилерійських установок та порівняла їх кількість там до початку широкомасштабного вторгнення і зараз.

Останні новини:  Путін не буде задоволений захопленням північного сходу України - Foreign Affairs

Зокрема одна з цих баз — 111-та Центральна танкова резервна база Сухопутних військ на південному сході РФ. У квітні 2021 року тут знаходилося 857 танків. Зараз база майже порожня. Близько половини цих танків окупанти втратили у перші місяці війни. Аналіз інших військових об’єктів показав схожу картину.

Експерт з питань оборони і військового аналізу в Міжнародному інституті стратегічних досліджень (IISS) у Лондоні Майкл Гьєрстад оцінює кількість наявних у Росії танків у 3200 одиниць. Але переважна більшість, за його словами, знаходиться в поганому стані і потребує значного ремонту.

Останні новини:  Росія для старих гармат М-46 з 50-х років взяла снаряди північнокорейського виробництва

Аналітичний проєкт Oryx візуально підтвердив, що з початку широкомасштабної війни в Україні було знищено 2144 російські танки, 159 пошкоджено, 352 покинуто і 518 захоплено. У Генштабі ЗСУ називають цифру в 8042 втрачених ворогом танків.

«Росія втрачає набагато більше техніки, ніж може замінити, а її запаси закінчуються. Тому для України важливо завдати росіянам настільки великих матеріальних втрат, щоб у певний момент ситуація стала для них критичною», — говорить старший науковий співробітник міжнародного аналітичного центру Європейська рада з міжнародних відносин Густав Ґрессель.

Останні новини:  У Росії зійшов із рейок вантажний потяг

За інформацією військового аналітика BILD Юліана Рьопке, зараз росіяни втрачають багато техніки через те, що екіпажі танків, тікаючи, залишають відкритими люки. ЗСУ запускають туди маленькі дрони-камікадзе і остаточно знищують підбиті танки.





korrespondent.net