Зупинено продажі великих кросоверів Toyota і Lexus

25.06.2024   07:21    1850

Прес-служба північноамериканського підрозділу концерну підтвердила, що з 20 червня призупинено відвантаження моделей Toyota Grand Highlander і Lexus TX, а продажі призупинені. Причина – дефект в шторках безпеки: шторка з боку водія може не відкритися в разі аварії. Під загрозою опинилися всі японські кросовери, випущені за майже десять місяців – їх близько 145 тисяч!

Останні новини:  Механік назвав 10 автомобілів з пробігом, які швидко "вмирають"

Причини некоректної роботи шторок безпеки поки що не встановлені, тому відклична кампанія буде запущена не раніше серпня. До цього часу Toyota розраховує знайти рішення проблеми і забезпечити дилерів відповідними інструкціями. А поки що в США зупинили видачу вже оплачених і доставлених машин.

Виробництво Toyota Grand Highlander почалося в серпні минулого року, а восени до гами додали “споріднений” Lexus TX. Обидві моделі доступні з трирядним салоном, звичайними або гібридними силовими установками на основі 2,4-літрової “турбочетвірки”. Темпи виробництва вражають: менш ніж за рік сукупні тиражі наблизилися до позначки 150 тисяч штук!

Базова Toyota Grand Highlander коштує у США близько 45 тисяч доларів, переплата за Lexus TX становить щонайменше 10 тисяч доларів.

Останні новини:  Новий BMW X2 отримав нагороду Top Safety Pick



nnews.com.ua