Туск заявив, що ситуація на фронті критична

19.04.2024   15:34    261
Туск заявив, що ситуація на фронті критична

Фото: Getty Images

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск

Політик наголосив на важливості посилення оборонної допомоги Києву країнами-партнерами, зокрема для протидії ракетному та дроновому терору з боку РФ.

Ситуація на фронті є критичною, а українські міста потребують ППО – протидії ракетному та дроновому терору з боку РФ. Про це у четвер, 18 квітня, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, пише Tvn24.

Останні новини:  Трамп зізнався, що хотів приєднатися до натовпу, який штурмував Капітолій

Туск зауважив, що питання безпеки неба для України слід вирішувати негайно.

“Президент Зеленський наголосив на негайній, можливо, вирішальній необхідності надати Україні системи, які могли б боротися з російськими ракетами та безпілотниками”, – сказав Туск.

Польський прем’єр додав, що Німеччина надала Україні ще один комплект батарей Patriot, а також закликала інші країни, які мають такі можливості, долучитися до цієї ініціативи.



Водночас Туск зауважив, що звернення Берліна не стосується Польщі, позаяк у Варшави не має такої кількості Patriot, щоб поділитися з Києвом.

Останні новини:  Спікер Джонсон сподівається на перемогу Трампа та має «великі плани» щодо Конгресу

Від Польщі, як “прифронтової держави”, цього ніхто не чекає, запевнив він та додав, що “всі розуміють, що ми повинні захищати власне небо, в тому числі у зв’язку з інцидентами з російськими ракетами”.



Глава польського уряду додав, що найближчі тижні можуть вирішити долю російсько-української війни.


korrespondent.net