Секрет найзапашнішого бульйону на суп чи борщ

02.05.2024   23:30    509

Завжди вважалось, що «перший відвар» зливати не потрібно, можна просто зняти тільки пінку, яка з’являється після закипання води. Усе ж у «перший відвар» потрапляють як залишки крові із м’яса, так і шкідливі добавки, які тварини накопичували з їжею.


«Другий відвар» стає вже менш насиченим, але усе одно залишається легким для засвоєння та досить поживним, через що підходить для дієтичного харчування та дитячого меню.

Останні новини:  Надзвичайно смачні рублені котлети: швидкий рецепт

Для приготування такого ароматного бульйону знадобиться:

Курка – 1 кілограм

Цибуля – 1-2 штуки

Морква – 1-2 штуки

Сіль – 1 чайна ложка

Вода – 3 літри

Лавровий лист – 1 штука

Духмяний перець горошком – 4 штуки

Ароматний бульйон



Для початку ретельно вимийте куряче м’ясо, покладіть у каструлю та заповніть її прохолодною водою. Далі промийте овочі та очистіть їх. Дочекайтеся поки вода закипить та продовжуйте варити м’ясо ще приблизно 5 хвилин. Коли на поверхні води з’явиться піна, злийте отриманий «перший відвар», а м’ясо промийте.

Останні новини:  Смачнюче домашнє печиво без клопотів

Тепер ще раз наповніть каструлю з м’ясом новою водою та дочекайтеся кипіння. Далі покладіть в бульйон овочі, горошки перецю, лавровий лист та прикрийте усе це кришкою. На слабкому вогні варіть усе це ще протягом приблизно 2 годин. Коли курятина буде готова, вона повинна легко відділятися від кісток.



Далі дістаньте курятину та пролийте бульйон через сито. Додайте сіль та перець за смаком. У разі, якщо бульйон буде основою для супу, їх поки додавати не потрібно. Самостійно він чудово гармонує з зеленню, сушеним хлібом або навіть з пиріжками.

Останні новини:  Салат, який перевершив популярну Шубу! Новий салат з буряком, який тепер готую на усі свята!

Ароматний курячий бульйон готовий!


odnaminyta.com