У Єврокомісії прокоментували протести у Грузії

02.05.2024   16:41    436
У Єврокомісії прокоментували протести у Грузії

Фото: Getty Images

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн

У Грузії люди знову вийшли на протести після того, як 1 травня парламент країни таки схвалив у другому читанні законопроєкт про “іноагентів”.

У Європейській комісії стежать із великим занепокоєнням за ситуацією в Грузії, де тривають протести проти закону про “іноземних агентів”. Про це у середу, 1 травня, заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Останні новини:  В Індонезії аварійно сів літак: загорівся двигун

“Я з великим занепокоєнням стежу за ситуацією в Грузії та засуджую насильство на вулицях Тбілісі”, – йдеться в публікації фон дер Ляйєн.

Вона також прокоментувала ситуацію щодо закону про “іноземних агентів”, який був ухвалений у другому читанні парламентом Грузії, відзначивши, що грузинський народ прагне “європейського майбутнього для своєї країни”.



“Грузія на роздоріжжі. Треба тримати курс на шляху до Європи”, – наголосила фон дер Ляйєн.

Останні новини:  Словацький письменник, який стріляв у Фіцо, пояснив свій вчинок

У Грузії люди знову вийшли на протести після того, як парламент країни схвалив у другому читанні законопроєкт про “іноагентів”. Мітингувальники спробували потрапити у будівлю парламенту.

Грузія може мати проблеми під час вступу до Євросоюзу через ухвалення скандального законопроекту про іноагентів. Про заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.





korrespondent.net

Останні новини:  “Думаю, він виживе”: віце-премʼєр Словаччини розповів про стан Фіцо після замаху