На Філіппінах на дні висохлої дамби виявили руїни давнього міста

02.05.2024   22:34    716
На Філіппінах на дні висохлої дамби виявили руїни давнього міста

Фото: Скріншот

руїни 300-річного міста


Руїни старого міста вже не вперше “спливають на поверхню”. Це місце стало однією з туристичних візитівок країни.

На Філіппінах, неподалік від столиці Маніли, на дні висохлої дамби виявили руїни 300-річного міста. Про це повідомляє BBC.

Після кількох місяців без дощів і аномальної спеки рівень води в регіоні впав майже на 50 метрів від свого нормального рівня в 221 метр.

Останні новини:  На Сонці стався найпотужніший спалах майже за 20 років

У березні 2024 року в середині дамби почали з’являтися частини церкви і надгробків. Рівень води весь час падав, тому поява руїн привернула увагу туристів, навіть незважаючи на те, що регіон страждає від сильної спеки.

Зазначається, що це вже шостий раз, коли майже 300-річне поселення спливає на поверхню з моменту створення водосховища для забезпечення місцевих фермерів водою і вироблення гідроенергії.



Метеорологи підкреслили, що місяці березень, квітень і травень зазвичай є найспекотнішими і найсухішими в країні, але цього року умови погіршилися через погодне явище Ель-Ніньо.

Останні новини:  Косатки знову у справі: банда китів затопила ще один човен у Гібралтарській протоці

Ель-Ніньо – це різке підвищення температури (на 5-9 °C) поверхневого шару води у Тихому океані. Це явище планетарного масштабу і воно прямо чи опосередковано впливає на погоду значної частини Землі.



Відомо, що через аномальну спеку в країні закрили школи, а офісним працівникам порадили залишатися вдома.

Скріншот


korrespondent.net