Honda інвестує у виробництво електромобілів 11 мільярдів доларів

02.05.2024   23:24    345

Honda нарешті приєднується до гонки електромобілів, оголосивши про масштабні інвестиції в розмірі $11 млрд у будівництво чотирьох нових заводів з виробництва електромобілів у Канаді.

Історичні інвестиції будуть використані для створення першого в Канаді ланцюжка постачання електромобілів, що дозволить щорічно виробляти 240 000 електромобілів Honda EV для США та Канади.


Honda оголосила про інвестиції у виробництво електромобілів, що змінюють правила гри

Honda оголосила про найбільшу інвестицію в Канаду в рамках підготовки до ери електромобілів. Планується будівництво нового заводу з виробництва електромобілів Honda та окремого заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів в Алістоні, провінція Онтаріо.

Останні новини:  Презентовано новий BYD Shark: гібрид із запасом ходу 700 км без дозаправки

Після повного введення в експлуатацію завод з виробництва електромобілів зможе виробляти 240 000 електромобілів на рік, а завод з виробництва акумуляторів матиме потужність 36 ГВт-год на рік. Очікується, що виробництво розпочнеться у 2028 році.



Згідно з прес-релізом офісу прем’єр-міністра, Honda побудує перший в Канаді комплексний ланцюжок поставок електромобілів. Проєкт включатиме чотири нові заводи в Онтаріо.

На додаток до заводу з виробництва електромобілів і акумуляторів, Honda побудує завод з виробництва катодно-активних матеріалів і прекурсорів у рамках спільного підприємства з POSCO Future M. Другий завод планується створити разом з Asahi Kasei Corp.

Останні новини:  Презентовано Opel Frontera 2024
Honda Prologue
Honda Prologue 2024

Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади, заявив, що інвестиції Honda «змінюють правила гри для виробництва в Канаді». Завдяки повному ланцюжку постачання Honda очікує скоротити витрати більш ніж на 20%.



Honda прагне, щоб до 2040 року на електромобілі та FCEVS припадало 100% продажів автомобілів. Honda також інвестувала $700 млн у переобладнання трьох заводів в Огайо, які стануть центром майбутнього виробництва електромобілів і акумуляторів для них.

Останні новини:  Skoda готує новий недорогий кросовер за $8000

Тим часом, перший електричний позашляховик Honda, Honda Prologue, надійшов у продаж на початку цього року. Починаючи з 47 400 доларів США (без врахування пункту призначення), Prologue пропонує запас ходу до 476 км.

Honda Prologue

З податковою знижкою у розмірі $7 500 стартова ціна на Prologue може впасти до $39 900 (без урахування вартості доставки).

Лейс Вулфер, віце-президент Honda America National Auto Sales, сказав, що Honda Prologue потрапляє в «золоту середину» як спортивний, стильний електричний позашляховик.


avtosota.com