The Hill: США втрачає свій вплив на Африку

02.05.2024   14:41    552
The Hill: США втрачає свій вплив на Африку

Фото: Getty Images

Сполучені Штати Америки почали втрачати зв’язки з африканськими країнами

Росіяни вже мають значний вплив на Лівію, де наразі триває конфлікт між двома конкуруючими угрупованнями.

Сполучені Штати Америки втрачають свій вплив та зв’язки з країнами Африки. Цим може скористатися Росія для посилення свого впливу на африканському континенті. Про це у середу, 1 травня, пише The Hill.


Видання вказує, що Штати мають намір вивести своїх з Нігеру, що, на думку авторів матеріалу, буде мати політичні наслідки.

Останні новини:  NASA призначило першого керівника з питань штучного інтелекту

“У минулому році охорона президента Нігеру Мохаммеда Базума влаштувала державний переворот. Їх дії підтримали декілька інших африканських країн. Саме ці події стали ключовими та завдали поразки американській армії в африканському регіоні Сахель”, – пише видання.



На думку аналітика південноафриканської дослідницької та розвідувальної компанії In on Africa Жака Дю Пре, Сахель є дуже важливим регіоном. Зокрема, той, хто його контролюватиме, зможе впливати на події не тільки в Африці, а навіть у Європі.

Останні новини:  У Словаччині заявили про стабілізацію стану у Фіцо

На думку авторів матеріалу, зменшення присутності США в регіоні може спровокувати новий спалах ісламського екстремізму. Крім того, відсутність американських військ зробить Африку більш “доступною” для Росії, яка прагне до політичного лідерства у світі.



“З огляду на останні події Росія скоріш за все намагатиметься посилити там свій вплив. Адже росіяни вже мають значний вплив на Лівію, де наразі триває конфлікт між двома конкуруючими угрупованнями. Окрім цього Росія може домовитись про створення своєї військової бази у Центральноафриканській Республіці”, – відзначає The Hill.

Останні новини:  Нідерландські партії досягли домовленостей щодо нового уряду

В Сполучених Штатах заявили, що планують тимчасово вивести свої війська з Чаду.


korrespondent.net