Удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах призвели до того, що в Росії закінчується паливо

02.05.2024   08:43    964

Politico повідомляє, що атаки України на російську нафтову інфраструктуру, щоб перервати постачання палива російським військовим і зменшити доходи Кремля від експорту нафти для фінансування війни призвели до того, що країні не вистачає бензину.

Подробиці

1 травня російський Telegram-канал “Астра” повідомив, що Рязанський НПЗ у Росії був атакований безпілотниками, в результаті чого на заводі сталася пожежа.

Останні новини:  Путін прибув до Сі Цзіньпіна говорити про санкції та війну, – FT

Згідно з даними Politico:

«Ціни на дизельне паливо для російських споживачів різко зросли, лише за останній тиждень вони зросли майже на 10 відсотків».

Також зазначено, що

«Витрати на бензин також досягли шестимісячного максимуму, зросли більш ніж на 20 відсотків з початку року, оскільки постачання скорочується, і все більше і більше підприємств змушені призупиняти виробництво».

Колишній офіцер британської військової розвідки та планувальник НАТО Філіп Інгрем сказав:

«Це як комар — коли ви не можете його знайти, не можете вбити, і він продовжує повертатися ніч за ніччю, ви будете виснажені. Це дуже хороший спосіб зняти тиск з передової».

Politico повідомляє, що Москва скоротила експорт палива до майже історичного мінімуму, відправивши трохи більше 712 000 тонн дизельного палива та газойлю минулого тижня, у порівнянні з понад 844 000 за той самий тиждень 2023 року. Ігор Юшков, аналітик з Національної енергетичної безпеки Росії. Фонд сказав:

«Ціни навряд чи впадуть найближчим часом — і країні може навіть знадобитися імпортувати бензин із запасів, що зберігаються в сусідній Білорусі».


wheel-news.com

Останні новини:  У Росії планують зробити жорсткішим порядок продажу сім-карток