В NASA зізнались в беззахисності Землі перед астероїдами

27.06.2024   10:30    428

Управління з координації планетарної оборони (підрозділ NASA) у новому звіті заявило, що “наразі не має інфраструктури для захисту Землі від впливу астероїдів”. Детальніше пише tweaktown.

Такі висновки зробили на основі навчань, за якими з імовірністю у 32% 12 липня 2038 року Земля може зіткнутися з астероїдом (такої ймовірності в реальному житті немає – ситуацію просто змоделювали).

Останні новини:  Знайдено першу тварину, якій не потрібен кисень для виживання

Діаметр астероїда (за сценарієм) становитиме від 60 до 800 метрів, хоча ставку робили на варіацію від 100 до 320 метрів. Імовірність, що під час зіткнення ніхто не постраждає, вийшла на 45%. Постраждає понад тисячу осіб – 47%, понад 100 тисяч – 28%, понад мільйон – 8%, понад 10 мільйонів – 0,04%. Зона ураження зосереджена на більшій частині США, Мексики, Португалії, Іспанії, Алжиру, Тунісу, Лівії, Єгипту та Саудівської Аравії.

Останні новини:  Біоінженери створили подібну до людської шкіру обличчя для роботів

Багато внутрішніх підрозділів виявили серйозні недоліки в реакції NASA, особливо в плануванні та комунікаціях. Наприклад, з’ясувалося, що наразі не існує чітко визначеного процесу реагування в разі виявлення подібного астероїда, що наближається. Крім того, за весь час було проведено лише один тест із запобігання зіткненню астероїда із Землею.

Останні новини:  Вчені встановили, що Влад Цепеш, відомий як Дракула, був вегетаріанцем