Перші дебати стали для Джо Байдена повною катастрофою: аналіз BI

29.06.2024   07:08    1012

Джо Байден і Дональд Трамп провели перші цього року дебати напередодні президентських виборів у США 2024. Як пише Business Insider, для Байдена це була авантюра з високими ставками, покликана виправити його становище в очах виборців, оскільки нинішній президент поступається своєму супернику в більшості опитувань.

Однак дебати пройшли для Байдена жахливо, зазначає видання. Особливо слабко президент виглядав на початку дебатів.

“Відповідаючи на перше запитання модератора CNN Джейка Таппера, яке стосувалося економіки, Байден, здавалося, задихався. Він квапливо почав перераховувати факти, невиразно вимовляючи та час від часу пропускаючи слова”, – зазначає видання, додаючи, що часом Байден також вимовляв безглузді фрази.

Хоча з плином дебатів Байден ставав енергійнішим, а його голос став трохи менш хрипким – але його відповіді так само залишалися невиразними.

При цьому, пише BI, Трамп ефективно скористався слабким виступом Байдена, зберігаючи спокійний вигляд і залишаючись дисциплінованим, час від часу підколюючи президента.

Останні новини:  У Франції перед першим туром виборів лідирують ультраправі

“Я справді не знаю, що він сказав наприкінці цього речення”, – коментував Трамп. “Думаю, він теж не знає, що сказав”.

Видання зазначає, що хоча сам Трамп під час дебатів наговорив багато неправди та неточностей, однак у підсумку це навряд чи мало значення – поганий виступ Байдена затьмарив усе.

Колишній старший радник Білого дому при Обамі Девід Аксельрод, аналізуючи дебати, висловив дуже різкі зауваження.

“Я думаю, було відчуття шоку від того, як він виступив на початку дебатів”, – сказав Аксельрод в ефірі CNN, намагаючись віддати належне Байдену за те, що він торкнувся таких питань, як аборти, – “Як звучав його голос – на початку дебатів він здавався трохи дезорієнтованим. У міру того як дебати тривали, він ставав сильнішим, але на той час, я думаю, паніка вже почалася”.

Останні новини:  Путін не буде задоволений захопленням північного сходу України - Foreign Affairs

Які наслідки матимуть дебати для Байдена

І Байден, і Трамп погодилися на ще одні дебати 10 вересня, проте Байдену доведеться добряче подумати, чи варто брати участь у них, вважає BI. З одного боку, це може бути можливістю виправити погане враження від перших дебатів, однак з іншого боку, це може стати ще однією демонстрацією слабкості.




Також демократи вже заговорили про можливість заміни Байдена на виборах.

Останні новини:  Байден не буде знімати свою кандидатуру з виборів після невдалих дебатів

Є кілька демократів, які вже давно розглядаються як потенційні альтернативи Байдену, якщо він вирішить відмовитися від участі у виборах. Але поки що незрозуміло, чи наважиться на це президент і чи зіткнеться він із подібними закликами всередині своєї партії.

Дебати Байдена і Трампа

Президент США Джо Байден і експрезидент і кандидат на пост американського лідера Дональд Трамп провели перші теледебати перед виборами нового глави Штатів. Учасники встигли обмінятися образами і висловитися про вік один одного.

Водночас виступ Байдена викликав безліч негативних відгуків в Інтернеті та серед прихильників президента, через його тихий голос і незв’язність відповідей…


uapress.kyiv.ua