Вчені: ефекту омолодження можна досягти силою думки

29.06.2024   15:30    248

Вчені припускають, що люди, які відчувають себе молодше своїх реальних років, дійсно довго можуть бути моложавими і розраховувати на довголіття.

Певною мірою ефекту омолодження може бути результатом певного способу мислення і сприйняття світу. В інтерв’ю норвезького психолога прозвучала думка про те, що “у людей, які сприймають старіння як можливість для особистісного зростання, здоров’я в 70, 80 і 90 років міцніше, ніж у тих, для кого старість – це безпорадність і занепад”.

Останні новини:  Китай розкрив плани вивчення далекого космосу

У свою чергу, ряд досліджень підтверджують вплив сили думки на психологічне і фізичне здоров’я людей. Вчені констатують, що “між позитивним світоглядом і довгою тривалістю життя є зв’язок”.

За словами дослідниці Рагнхільд Нес Банг (Інститут громадської охорони здоров’я), коли людина психологічно задоволена, відчуває позитивні очікування або вірить у свої здібності, це корелює з поліпшеними показниками серцебиття і кровотоку.

Останні новини:  Хімія Надрукований чип знайшов небезпечні харчові бактерії краще за аналізи

Дані Школи громадської охорони здоров’я при Єльському університеті свідчать, що оптимістичне сприйняття свого віку, відсутність скепсису по відношенню до старіння продовжують життя людини в середньому на сім років. З подібним оптимізмом вчені, зокрема, пов’язують збереження хороших когнітивних функцій і захист від хвороби Альцгеймера.

Крім того, позитивне сприйняття свого віку і старіння краще мотивує людей підтримувати себе у формі, стежити за собою, що вносить свою лепту в ефект омолодження.

Останні новини:  Найменший слон у світі може зникнути з лиця Землі: що загрожує його існуванню (фото)