Як оживили ЗАЗ-968МГ після 20-річного простою (відео)

29.06.2024   22:31    1314

Технічний музей «Колеса Історії», що нещодавно відкрився у Києві, продовжує радувати відвідувачів новими експонатами. Так, днями йому подарували дуже рідкісну на сьогоднішній день модель «Запорожця». Це ЗАЗ-968МГ із ручним керуванням для людей з інвалідністю – у даному випадку це версія для водія, який не має правої ноги..

Унікальність цього екземпляра, випущеного в 1986 році в тому, що він довгі роки простояв у гаражі. У результаті кузов його добре зберігся, а на одометрі можна побачити цифру всього 36 тис. км.

Останні новини:  Українські військові знищили два російських «Гради» за допомогою ударних FPV-дронів (ВІДЕО)

На відміну від стандартних ЗАЗ-968М, тут керування акселератором винесено на підкермові пелюстки, а замість педалі гальма на підлозі встановлено вигнутий важіль-кочерга. А ось перемикачі світла та «поворотники» знаходяться вже не на рульовій колонці, а розташовані у вигляді кнопок на передній панелі.

Ще одна важлива особливість версії МГ – 30-сильний двигун від ЗАЗ-965. Зазначимо, що на стандартних “емках” встановлювався “повітряник” потужністю 40 к. с.

Останні новини:  ЗСУ розбили мотоциклетну колону російських військ (ВІДЕО)

Після маленьких довідкових робіт, проведених майстрами Old Car Service, раритетний ЗАЗ-968МГ у чудовому блакитному фарбуванні «Адрітика» вдалося завести та здійснити маленьку поїздку.

Таким чином, в експозиції Технічного музею «Колеса Історії» це вже сьомий «Запорожець». Нагадаємо, що сьогодні відвідувачі можуть побачити окрім новоприбульця два ЗАЗ-965, один із яких у виконанні «Ялта», потім ЗАЗ-966В, ЗАЗ-968А, експортний ЗАЗ-968МЕ із двигуном 45 к. с., а також один з пізніх ЗАЗ-968М – 1992 року випуску, що раніше був з ручним керуванням.

Останні новини:  Новий електричний універсал Opel Astra Sports Tourer розчарував експертів (відео)