Rolls-Royce показав новий 1496-сильний танковий V10

25.06.2024   23:25    489

Турбодизель належить до лінійки MTU 199, яка вважається найбільш затребуваною у світі, коли мова заходить про мотори для військової техніки. Розробник – Rolls-Royce Holdings, що не має відношення до однойменного виробника люксових автомобілів. Профіль холдингу – авіаційні та суднові двигуни, а також агрегати для важкої спецтехніки.

Особливість нового дизеля Rolls-Royce крім конфігурації V10 – можливість роботи в складі гібридної системи. На невеликій швидкості установка зможе працювати безшумно, не залишаючи теплового сліду. Керівник відділу розробки військових двигунів і систем Rolls-Royce Holdings Крістіан Вольф заявив, що нова система дає змогу розширити можливості гусеничної бронетехніки.

Останні новини:  Преміальний суб-бренд Citroen випустить нового конкурента для BMW

Наразі орієнтиром за потужністю є 1100 кіловат (1496 кінських сил), але в роботі перебуває силова установка на 1200 кіловат (1632 кінські сили). Раніше в лінійці MTU не було десятициліндрових дизелів – тільки мотори з шістьма або вісьмома циліндрами. Сфера застосування – танки і бронемашини повною масою від 50 до 70 тонн.



nnews.com.ua

Останні новини:  Ухилянтів можуть обмежити у праві звернення за перереєстрацією авто