Ухилянтів можуть обмежити у праві звернення за перереєстрацією авто

28.06.2024   19:15    415

Парламент планує змінити процедуру державної реєстрації (перереєстрації) автомобілів та встановити право перевіряти дані про особу, яка звертається за послугою, з різних державних реєстрів. Законопроєкт 9504, рекомендований до ухвалення Верховною Радою 23 травня, пропонує надати територіальним органам Міністерства внутрішніх справ доступ до інформації з інформаційних систем та електронних баз даних, зокрема Єдиного державного демографічного реєстру, для перевірки даних, необхідних для надання адміністративних послуг.

Останні новини:  Старт продажів електричного Volvo EX90 відкладається

Документ також передбачає можливість перевірки даних з Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних “Оберіг” під час перереєстрації автомобілів. Хоча цей реєстр прямо не згадується в законопроєкті, він є одним з державних електронних реєстрів, які можуть бути використані для перевірки.

Законопроєкт уповноважує Кабінет Міністрів визначати порядок отримання та обсяг інформації, необхідної для надання адміністративних послуг з отримання права керування транспортними засобами та їх реєстрації. Це дозволить Кабінету Міністрів встановлювати обсяг даних, необхідних для верифікації особи, яка звертається за послугою, зокрема з Єдиного державного демографічного реєстру.

Аналогічні повноваження матимуть територіальні органи МВС, які зможуть отримувати інформацію з реєстрів та баз даних державних органів, необхідну для допуску громадян до керування транспортними засобами.

Останні новини:  Новий Zeekr X представлять 1 липня

Головне науково-експертне управління Верховної Ради висловило зауваження до проєкту, зазначивши, що незрозуміло, яка саме перевірка інформації з державних реєстрів планується, в чому вона полягатиме та які правові наслідки матиме.



nnews.com.ua