Шлях до популярності Артема Пивоварова, якому виповнюється 33 роки

28.06.2024   21:30    944

«Дежавю», «Рандеву», «Маніфест», «Літак» — ці та інші пісні ви точно чули. А виконує їх Артем Пивоваров.

Сьогодні він – популярний український артист, який тричі поспіль збирає чи не найбільший концертний майданчик Палац спорту у 10 тисяч глядачів. А колись на його виступи збиралося щонайбільше пів сотні людей.

Дежавю, Рандеву, Маніфест, Літак - ці та інші пісні ви точно чули. А виконує їх Артем Пивоваров

Мрія? Талант? Чи впертість? ТаблоID про шлях до популярності звичайного хлопця з Вовчанська Артема Пивоварова. 28 червня він відзначає свій день народження і йому виповнюється 33 роки.

Дві головні жінки

Артем Пивоваров народився у Вовчанську Харківської області. Він взяв прізвище своєї матері, яка разом із бабусею виховувала його – дві головні жінки. Батько Артема покинув його, коли хлопчику було усього декілька місяців.

Реклама:

«Він деякий час приїздив, але потім вирішив, що я – не його дитина», — розповідав співак.

Артем Пивоваров разом із мамою

Малий Артем разом із мамою. Вона працювала лікаркою.

Батька хлопцю замінив дід. Він був нерідний Артему, бо з рідним майже у буквальному сенсі слова стосунки були на ножах.

Артем Пивоваров дитина



Дідусь брав малого Артема із собою ловити рибу та вчив водити автівку.

З дитинства Пивоваров був упевненим у собі хлопцем, і це аж ніяк не про зіркову хворобу, наголошував він. Його характер загартувала вулиця та оточуючі, тому вже у 9 років він твердо вирішив, що треба дорослішати.

«Я був злий на цей світ. Я був жорстоким малим, бо так диктував соціум», — говорив він Раміні Есхакзай.

Щоб заробити – Артем крав чорний метал і здавав його. На виручені гроші купував мамі подарунки. Бився з ромами, які тоді жили у Вовчанську. А вже у 14 років дізнався, що таке залежність від алкоголю.

Бажання розвиватися

Мабуть, єдине, що врятувало Пивоварова від усього цього буремного життя, — музика.

«Якось у школі ми грали у футбол і я розбив вікно. А на вулиці правило таке: закинув м’яч – то сам і йдеш за ним. Теоретично я вирахував, що це може бути вікно актової зали. Я зайшов туди, а там як раз була репетиція хору. Вчитель мені каже: давай подивимося, який ти голосний не на полі. Він почав грати, щоб я попав в ноти. Мабуть, хотів таким чином присоромити мене, але я попав. І він мені сказав, що не розкаже про розбите вікно, якщо я залишуся у хорі. 30 дівчат і я один – звично я залишився», — пригадував співак.

Артем Пивоваров у дитинстві і з баяном
Останні новини:  "Це наш ангел": Мірошниченко вперше показала личко прийомної доньки та розповіла про знайомство з нею

До речі, Артем не закінчив музичну школу. Тож, профільної освіти він не має.

Малий Пивоваров почав виступати на шкільній сцені. Одним з його образів був Свирид Голохвастов із п’єси «За двома зайцями». Артем зізнавався, що хлопці з двору могли його трохи брати на кпини за співи, але ви ж пам’ятаєте його гарячу вдачу. Тож, кому було й справді непереливки – довго думати не варто.

Артем Пивоваров у школі

Бабуся допомагала онуку створювати образи для виступів, аби якнайкраще передати персонажа.

«В дитинстві в мене не було умов, щоб розвиватися, але було бажання. Я вчився грати на гітарі за книжками, а не за ютубом. У Вовчанську створив гурт важкої музику, яку любив і слухав дядько. Для цього ми з хлопцями крали музичні інструменти. Навколишнє середовище погано на нас впливало», — відверто зізнавався артист.

У 10 років Пивоваров почав писати свої перші пісні. У цьому його підтримував дідусь, про якого ми вже згадували, і давав свої поради.

«Він дуже багато читав, і у нього було таке прискіпливе ставлення до моїх текстів. Він говорив мені про те, що у мене там багато води та незрозумілих слів. І, в принципі, це те, що залишило відбиток у моїй душі», — говорив співак у інтерв’ю.

Артем Пивоваров розповів подробиці дитинства

Дідусь хотів побачити Артема відомим і на сцені, але пішов з життя раніше, коли співаку було 22 роки.

Медичний коледж і музика

Щоб якось вибратися з Вовчанська і переїхати до Харкова, Артем Пивоваров пішов маминою стежкою та вступив до медичного коледжу. По його закінченню була можливість піти працювати і майбутній артист обрав спеціальність фельдшера-акушера.

«Я три рази приймав пологи. Був на багатьох операціях. Працював з 8 ранку до 6 вечора і намагався балансувати», — ділився Пивоваров.

Тож, вдень він працював, а ввечері ходив на музичні вечірки. Все це було приправлене доброю дозою спирту. Таким чином, три роки Артем нічого не писав і цей період був відвертим застоєм.

Артем Пивоваров в юності за піаніно

Зараз свої пісні Пивоваров пише коли йому добре, і коли погано.

По-справжньому він почав займатися музикою у 23 роки. Його рідні не вважали, що це професія, яка може принести гроші. Але одного разу хлопець відправився у тур з гуртом «Dance party. Dance! Dance!», де співав, і за місяць заробив свою піврічну зарплату в лікарні.

Останні новини:  “У нас італійська сім’я”: Тоня Матвієнка розповіла про сварки з побиттям посуду з Арсеном Мірзояном

«Це були незабутні емоції. Коли повернувся з туру, зрозумів, що хочу займатися музикою. І неважливо, чи буду я з цього заробляти. Я розумію, що завжди можу повернутися в медицину, якщо з музикою не вийде», — говорив він.

Не формат і пісні для інших

Свій творчий шлях Артем Пивоваров розпочав під псевдонімомArt REY. У 2014 році він змінив його на справжнє ім’я та прізвище. Співак намагався пробитися на популярні музичні канали, але тоді чув традиційне для молодого і нетипового артиста: не формат.

«Я не хотів гратися у шоубізнес і не слідував трендам – я їх створював», — говорив Пивоваров.

Гурт Артема Пивоварова Art REY

Тодішній гурт Артема Пивоварова «Art REY».

Тоді ж, у 2014 році, відбувся його перший концерт на який прийшло усього 50 людей. Протягом двох наступних років артист не виступав, а писав пісні для інших. Цей процес міг тривати і по пів року, але Артему потрібні були гроші. Тому він наполегливо працював: писав на пошти, шукав телефони і дзвонив артистам, аби запропонувати співпрацю. Був упертим і нахабним. І це дало свій результат.

«З 2014 по 2016 рік мене запрошували усі топові продюсери і лейбли в Україні та поза її межами», — відзначав Артем.

Артем Пивоваров на нагородженні премії YUNA

Кому Артем Пивоваров писав пісні — зараз імена деяких так званих артистів не варті уваги.

Серед тих, хто співав пісні Пивоварова, були росіяни і ті, хто втік до країни-агресорки під час повномасштабного вторгнення. Ще у 2022 році Артем намагався достукатися до них, але зрозумів, що марно і розірвав будь-які відносини.

Війна та творчість

«Мої пісні були гучніші, ніж я», — так Артем Пивоваров характеризував свою роботу, як саундпродюсера.

Перше визнання, як окремого артиста, до нього прийшло у 2017 році після виходу пісні «Кислород». Тоді ж Пивоваров переїздить із Харкова до Києва, де дуже швидко шукає свою команду.

В якому стилі співає Артем Пивоваров

Артем Пивоваров співає в стилі попу нової хвилі.

Артист починає працювати над своїм репертуаром. У 2019 році з’являється у номінації на премії від каналу М1, а вже повністю займає свою нішу у 2020 році.

Паралельно з цим Артем почав реалізовувати ще один проєкт – будувати будинок мрії в Ірпені. У ніч на 23 лютого 2022 року він переїздить туди, а вже за декілька днів змушений був евакуюватися. При цьому рідні Артема були у Вовчанську, а згодом – пережили окупацію.

Останні новини:  Арсен Мірзоян, Володимир Остапчук та інші зірки-чоловіки, в яких часто летять закиди про зради

«Я робив усе, щоб вони виїхали. Мама телефоном розповідала про те, що там відбувається. Вона була у лікарні на роботі, була в зоні ризику. Я намагався усвідомити, як можу допомогти», — ділився він.

Тоді його врятувало волонтерство. Разом із друзями він поїхав на захід країни, а одного разу його попросили виступити перед військовими. Цей момент направив Артема в інше русло – волонтерство. Разом із командою він почав шукати такі необхідні для військових автівки і передавати на фронт, матеріально підтримувати і згодом організовувати благодійні концерти.

«Один військовий мені сказав: війна – то не про смерть. Війна – то про життя. І ця картинка в мене в голові кожен раз, коли я виходжу на сцену», — розповідав співак Маші Єфросиніній.

Все той же Тьомчик

Під час повномасштабної війни у Артема Пивоварова народився проєкт «Твої пісні – мої ноти», який формував культурну українську спадщину. За його словами, це була творчість і свобода під час роботи над ним. Як результат – всі почули дует із Надею Дорофєєвою.

Про свою роботу Артем Пивоваром може розповідати все. Але віднедавна особисту сторінку життя воліє залишати особистою. Відомо, що з 2014 року він зустрічався зі своєю менеджеркою Дарією. Їхня романтика зародилася із дружби. Дівчина навіть знялася у кліпі Пивоварова на пісню «Моя ніч».

Артем Пивоваров разом зі своєю дівчиною

Без поцілунків в кадрі тоді не обійшлося.

«Я став дорослішим і готовий говорити про любов тільки до музики», — зазначав він.

Всупереч усім обставинам, він продовжує працювати і розвиватися. Ми бачимо масштабні концерти і нові колаборації. Зокрема, з найбільшою шоубізнесовою загадкою Клавдією Петрівною. Як зізнався артист, вони були знайомі.

Артем Пивоваров і Клавдія Петрівна

Дует презентував спільну пісню «Барабан».

Зараз Пивоваров має велику когорту фанатів. Серед них значну частину займають діти. Артист тішиться, коли ті намагаються співати його пісні чи повторювати образ.

«Для багатьох моїх колег – це було мрією, а я це зміг відчути, коли десятки тисяч людей підспівують твої пісні. Все ще не вірю, що це зі мною відбувається – мій шлях довгий. Головне, коли я прокидаюся, то усвідомлюю: я все ще той Тьомчик з Вовчанська, який любить музику», — відзначав він.

Артем Пивоваров на сцені

Свої концерти Пивоваров заряджає неймовірною енергією.

Зазначимо, що енергетика на концертах Пивоварова й справді просто нереальна. Так, він випадково зламав ніс глядачці барабанною паличкою.

pravda.com.ua