Рецепти заготівлі чорної смородини на зиму

25.06.2024   19:00    477

Заготівля чорної смородини на зиму — це чудовий спосіб зберегти смак і користь літа. Перетерта смородина з цукром і желе без желатину — це прості рецепти, які не вимагають багато часу та зусиль.

Чорна смородина – це справжній скарб літнього саду. Її яскравий смак і багатий вітамінний склад роблять її чудовим інгредієнтом для зимових заготівель. Сьогодні ми поділимося двома простими рецептами заготівлі чорної смородини на зиму: перетерта з цукром та желе без желатину.

Останні новини:  Цей салат “Наталка” готую майже кожен день

Перетерта чорна смородина з цукром

Інгредієнти:

1 кг чорної смородини

1,5 кг цукру

Спосіб приготування:

  • Ретельно промийте чорну смородину, видаліть плодоніжки та листочки. Дайте ягодам висохнути або обсушіть їх на рушнику.
  • Подрібніть смородину за допомогою м’ясорубки, блендера або товкача. Змішайте перетерту масу з цукром до повного розчинення.
  • Розкладіть готову суміш у стерилізовані банки, закрийте щільними кришками й зберігайте в холодильнику або прохолодному місці.
Останні новини:  Як приготувати кабачковий рулет: сезонна закуска

Желе з чорної смородини без желатину

Желе з чорної смородини без желатину

Цей рецепт дозволяє отримати смачне желе, яке застигатиме завдяки природному пектину, що міститься у смородині.

Інгредієнти:

1 кг чорної смородини

500 г цукру

200 мл води

Спосіб приготування:

  • Промийте смородину, видаліть всі зайві частинки та дайте ягодам обсохнути.
  • Викладіть ягоди в каструлю, додайте воду і доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні, поки ягоди не розм’якшаться. Процідіть масу через марлю або дрібне сито, добре відтискаючи сік.
  • Додайте цукор до отриманого соку, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні, поки маса не почне загусати, приблизно 15-20 хвилин.
  • Розлийте гаряче желе у стерилізовані банки, закрийте кришками та залиште до повного охолодження.
Останні новини:  Простий шоколадний торт

Поради:




Щоб перевірити готовність желе, крапніть трохи гарячої маси на холодну тарілку: якщо крапля не розтікається, желе готове.


odnaminyta.com