Citroen представив нове покоління C3 Aircross

19.04.2024   22:08    724
Новий сімейний кросовер другого покоління Citroen C3 Aircross став більшим та практичнішим, а також отримає електричну версію.

Citroen показав перші зображення нового C3 Aircross, який, як і новий C3, заснований на тій самій платформі автомобіля, що забезпечує гнучкість і економічну ефективність силової установки. Простіше кажучи, Aircross — це подовжена версія C3.  


Екстер’єр 

Citroen C3 Aircross 2024 року

Citroen C3 Aircross 2024 року



Уважний читач одразу помітить безпомилкову схожість новинки з нещодавно представленим Opel Frontera. Не дивно, адже інші моделі, такі як Corsa та Mokka, вже мають багато родичів у великій групі Stellantis. 



Абсолютно новий C3 Aircross має довжину 4,39 метра і пропонує більше простору в салоні. Для порівняння: новий C3 має довжину всього 4,01 метра. Citroën також говорить про довгу колісну базу, найбільшу в своїй категорії (за словами виробника), яка має забезпечити більше місця для ніг задніх пасажирів.  

Останні новини:  9 прихованих функцій в автомобілях, на які ви не звертали уваги

Citroen C3 Aircross 2024 року

Citroen C3 Aircross 2024 року

Вертикальний дизайн задньої частини та задніх секцій, а також розміри C3 Aircross теж призначені для забезпечення достатнього простору для пасажирів третього ряду. 

До речі, порівняти тісний зв’язок між C3 Aircross і Frontera можна на цих фото: 

Новий C3 Aircross використовує нову мову дизайну Citroën, першою реалізацією якої були концепт-кар марки Oli, а також новий C3. Його сильно вертикальна передня частина несе новий логотип Citroën і приймає характерний трисегментний світловий підпис. 

На додаток до цієї графіки, Citroën грає зі сприйняттям і налаштуванням силуету C3 Aircross, розбиваючи вертикальну мову дизайну моделі за допомогою двоколірного даху. Кольорові кліпси на бампері та центральній стійці можна змінити за бажанням. 

Останні новини:  Peugeot випускатиме спорткари завдяки новому підрозділу

Під капотом 

Citroen C3 Aircross 2024 року

Citroen C3 Aircross 2024 року

Кросовер із високим і горизонтальним капотом, розширеними крилами і колісними арками, які вміщують великі колеса діаметром до 690 мм. 

Новий B-SUV поділяє платформу автомобіля з C3, яка з самого початку була оптимально розроблена для електричної моделі. Він має пропонуватися з класичним двигуном внутрішнього згоряння та м’яким гібридом. І щоб зробити крок далі, також буде доступна повністю електрична трансмісія, вироблена в Європі. 

Citroen C3 Aircross 2024 року

Citroen C3 Aircross 2024 року

Подібно до C3 та іншої продукції Stellantis, це має означати: турбобензиновий двигун потужністю 101 к.с. з механічною шестиступеневою коробкою передач. 

М’який гібрид 48В з двигуном потужністю 136 к. с. та трансмісією з подвійним зчепленням має видавати загальні 156 к.с. Електрична версія має запропнувати еквівалент потужності в 113 к.с. 

Останні новини:  Бажання клієнтів: майбутні електромобілі Mercedes-Benz будуть більш схожі на авто з ДВЗ

Як і седан C3, новий C3 Aircross поставить комфорт на перше місце і, за словами Citroën, матиме всі функції та технології, очікувані клієнтами на цьому ринку. 

Citroen C3 Aircross 2024 року

Citroen C3 Aircross 2024 року

З 2020 року продажі B-SUV обігнали продажі малолітражних автомобілів B-сегменту в Європі. Продажі перевищують 2 мільйони примірників щороку на зростаючому конкурентному ринку. Citroën вийшов на цей сегмент ринку в 2008 році з Citroën C3 Picasso. 

Категорії B-SUV тоді не існувало; C3 Picasso був скоріше мінівеном. Позначення Aircross з’явилося в 2017 році з першим C3 Aircross, який зберіг практичність. Додаткову інформацію про новий C3 Aircross буде оголошено влітку. 


motorcar.com.ua