Aston Martin анонсував появу нового мотора V12 на суперкарі Vanquish

02.05.2024   22:14    383

У той час як багато автовиробників відмовляються від багатоциліндрових моторів на користь гібридних силових агрегатів, Aston Martin анонсував нове покоління бензинового турбомотора V12. Як заявляє британська марка, двигун буде використовуватися в найексклюзивніших моделях – мотор збирають вручну в обмежених кількостях. Судячи із заяви “All will be vanquished”, первістком із цим агрегатом стане нове покоління спорткара Aston Martin Vanquish.

Останні новини:  Електромобілі Ford збиткові: компанія розсекретила скільки втрачає на кожному авто

Новий двигун пройшов масштабну модернізацію для досягнення максимальних показників. Апаратні особливості нового двигуна V12 включають посилений блок циліндрів і шатуни, перероблені головки циліндрів зі зміненим профілем розподільних валів, а також нові впускні та випускні канали.



Змінене положення свічок запалювання і нові паливні форсунки більш високої продуктивності забезпечують оптимізоване згоряння, що забезпечує кращу в своєму класі ефективність. Нові турбокомпресори мають вищу швидкість і зменшену інерцію.

Останні новини:  Названі головні проблеми японських авто

“Двигун V12 вже давно є символом потужності та престижу, але він також є свідченням інженерної пристрасті та технічної майстерності. Володіючи потужністю 835 сил і обертовим моментом 1000 Нм, цей безпрецедентний двигун являє собою ніщо інше, як початок сліпучої нової ери V12 для Aston Martin”, – заявив технічний директор Aston Martin Роберто Феделі. Детальна інформація про новий агрегат буде розкрита протягом нинішнього року.





nnews.com.ua

Останні новини:  Як українцям планують компенсовувати гроші за втрачений через обстріли транспорт