Навіщо водії на фурах клеять знаки обмеження швидкості

02.05.2024   21:06    1649

Якщо ви досвідчений водій або часто їздите на трасах, ви, напевно, думали про це. Наклейки зі значеннями “70” або “80” часто помічають на кузов транспорту далекобійників, і це не просто прикраса.

Наліпки зі значеннями “70” або “80” на кузові автомобіля не мають юридичної сили, тому ви не повинні звертати на них уваги. Правила дорожнього руху не визначають використання таких наліпок. Однак, краще знати, що вони означають.

Останні новини:  Водіям пояснили, чому викручене до упору кермо небезпечне для автомобіля

Наліпки на машину – це як знак ввічливості на дорозі. Багато людей використовують їх, щоб показати, якою швидкістю вони зазвичай їдуть. Це особливо важливо на трасах.

Відомо, що фури рухаються повільніше, ніж легкові автомобілі. Такі наклейки, здається, намагаються пояснити іншим водіям: “Прошу вибачення, їду повільно через велике навантаження”. Це своєрідна водійська взаємодія, яка дає зрозуміти, що якщо вам не подобається швидкість фури, можна спокійно готуватися до обгону.



Деякі далекобійники ставлять на свою фуру кілька наклейок, що вказують на різні максимальні швидкості, які можуть відповідати різним ситуаціям. Наприклад, для міських поїздок вони клеють “60”, для траси – “80”, а для інших випадків позначають максимальну швидкість, часто це “90”.

Останні новини:  Stellantis і Leapmotor спільно продаватимуть китайські авто у Європі: які країни будуть першими

На дорозі часто фури допомагають іншим автомобілям обганяти їх. Вони включають поворотники, щоб повідомити про цю ситуацію. Якщо фура включає лівий поворотник, це означає, що обганяти не можна, можливо, через погану видимість або інші причини. Якщо включений правий поворотник, це означає, що обгін дозволений.




Аmpercar.com