Желе з червоної смородини варю за 20 хвилин

25.06.2024   08:31    252

Усього за 20 хвилин можете приготувати смачне желе з червоної смородини, щоб використовувати взимку для випічки чи просто до чаю. Солодощі виходять гарного кольору й дуже ароматні.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг червоної смородини;
  • 1,5 кг цукру.
Желе з червоної смородини за 20 хвилин

Для желе ягоди червоної смородини мають бути стиглими й не зіпсованими. Співвідношення ягід до цукру 1:1, тож можете брати будь-яку кількість смородини й додавати рівно стільки ж цукру.

Останні новини:  Як зробити зефір в домашніх умовах

Червону смородину промийте під проточною водою. Гілочки відривати не потрібно. Банки з кришками завчасно простерилізуйте, щоб були напоготові. Каструлю для варіння желе обирайте так, щоб коли заклали ягоди й цукор, залишалася ще половина вільного місця.

Желе з червоної смородини за 20 хвилин

Покладіть червону смородину до місткості, в якій варитимете. Всипте цукор. Розімніть товкачиком. Робіть це довго – не менше 5 хвилин. Ягоди мають пустити сік і почати розчинювати цукор.

Останні новини:  Вперше скуштувала в кафе, тепер постійно готую вдома
Желе з червоної смородини за 20 хвилин

Поставте каструлю на сильний вогонь. Маса буде розігріватися й дуже сильно пінитися. Коли закипить, підкрутіть до середнього вогню. Варіть близько 7 хвилин, постійно перемішуючи ложкою.

Желе з червоної смородини за 20 хвилин

Гаряче желе відкиньте на сито й перетріть. Чистий вміст відразу ж розлийте по слоїках. Кришки відразу не закатуйте. Нехай смородинове желе спочатку прохолоне й застигне. Згущувачі до смородини додавати не потрібно. У складі ягід чимало речовин, що мають здатність густішати.




З 1,5 кг червоної смородини виходить 1,5 л желе. Зберігати зимові припаси краще у підвалі чи холодильнику. Цукру менше класти не рекомендується, оскільки він виступає як консервант. Якщо додасте менше, термін придатності желе відразу знизиться.

Останні новини:  Два самі ходові і смачні салати з куркою


odnaminyta.com