Названі найбільш продавані автомобілі у світі

25.06.2024   19:23    697

За даними аналітичної агенції JATO Dynamics, найбільш продаваним автомобілем у світі став електричний кросовер Tesla Model Y. У 2023 році він розійшовся накладом 1,22 мільйона одиниць, що на 64% більше ніж у 2022-му.

Ще більш дивовижним цей успіх робить те що Model Y не представлений на більшості ринків, що розвиваються. Це свідчить про колосальний потенціал для подальшого зростання продажів моделі, коли вона стане доступною для більшої кількості споживачів по всьому світу.

Останні новини:  В Києві вводяться тимчасові обмеження руху: кого це стосується

Tesla Model Y зумів перевершити традиційних лідерів ринку – Toyota RAV4 та Corolla. Ці моделі довгі роки займали верхні рядки рейтингів завдяки високому попиту в Північній Америці, Китаї, Близькому Сході, Європі, Австралії, Новій Зеландії, а також на багатьох ринках Латинської Америки, Африки та Центральної Азії.

Останні новини:  Без керма та педалей: новий бренд автомобілів Rimac

У 2023 році було продано 1,07 мільйона Toyota RAV4 (+5%), а Corolla посіла четверте місце з 803 000 проданих примірників (-19%). Toyota змогла зайняти ще два місця в Топ-10, а Tesla Model 3 закріпила за собою 10 місце. Серед інших великих гравців варто виділити Ford F-150 та Nissan Sentra.


avtomir.ua

Останні новини:  Названо найнадійніші німецькі автомобілі останніх 10 років