Вчені намагаються розкрити таємницю загадкової цивілізації, яка залишила по собі піраміди

28.06.2024   22:30    1258

Велике індіанське місто, в якому мешкало близько 20 тис. осіб, загадковим чином зникло в долині річки Міссісіпі понад 600 років тому, пише Успіх in UA.

Доля племені Кахокія досі невідома, але вчені продовжують пошуки артефактів племені, які, можливо, дадуть змогу розкрити загадку.

Команда дослідників виявила на ділянці в Іллінойсі кераміку, інструменти та траншеї, вік яких становить близько 900 років. Також було проаналізовано частинки деревини, бо експерти припускають, що кахокія рубали ліс для будівництва. Вирубка лісу могла змінити якість ґрунту, що спричинило б повінь, через яку індіанці покинули це місце.

Останні новини:  Вчені розібралися, як вбити супербактерії

Вчені намагаються розкрити таємницю цивілізації Кахокія, яка залишила по собі "піраміди"

Розкопки проводяться студентами Університету Сент-Луїса (SLU) і сусідніх коледжів, повідомляє focus.ua.

“Структури, які ми знаходимо на місці розкопок, а також кераміка, відносяться до Міссісіпського періоду, тобто приблизно з 1100 року н. е. до 1200 року н. е. Цей період вважається найвищою точкою розвитку вождівства”, — каже доцент кафедри археології SLU Мері Верміліон.

За словами вченої Лаури Козуч, зроблені відкриття доповнюють сотні інших складних інструментів, знайдених у цьому ж місці. Серед цих знахідок були черепашки і намистини, просвердлені з неймовірною точністю. Їх створювали з різними цілями, зокрема для душ покійних.




Кахокія виникли в долині Міссісіпі понад тисячу років тому, близько 700 року н.е. і жили вони на території сучасного штату Іллінойс. На піку розвитку стародавня цивілізація побудували близько 120 земляних курганів, що було найбільшою спорудою на північ від Мексики ще до прибуття європейських поселенців.

Останні новини:  В Іспанії археологи випадково натрапили на алфавіт давно зниклої цивілізації
Вчені намагаються розкрити таємницю цивілізації Кахокія, яка залишила по собі "піраміди"

Багато з курганів більше схожі на піраміди з квадратними кутами внизу і згладженими краями в найвищих точках.

Антропологи вважають, що ці кургани були місцем шанування і домом для вождів Кахокії. Найбільший курган сягав заввишки 30 метрів, його називають Курганом Монаха.

За допомогою технології LiDAR і звичайної повітряної зйомки вчені досліджували понад 190 га території, частина з якої залишається непрохідною. Зібрані дані були використані також для створення 3D-моделі найбільш разючої пам’ятки стародавнього міста — Кургану Монахів.

Останні новини:  Створено новий алюмінієвий сплав: він може назавжди змінити двигуни

Відомо, що до 1350 року цивілізація Кахокія, яка будувала вражаючі піраміди, таємничим чином зникла, приблизно за століття до того, як Колумб відплив до Америки.