Вчені знайшли зв’язок між інфарктом і симптомами депресії

19.04.2024   15:31    307

Серцеві напади не трапляються просто так. Зазвичай вони є побічним ефектом інших проблем зі здоров’ям. Серцевий напад виникає, коли артерія, що постачає серце кров’ю і киснем, блокується.

Винуватцем цього може бути холестерин, який сприяє утворенню бляшок, що закупорюють артерії. Британським вченим вдалося з’ясувати, яке захворювання безпосередньо пов’язане з виникненням серцевих захворювань.


Нові дослідження показали, що симптоми депресії збільшують ризик серцевих захворювань та інсульту. Фахівці з Кембриджського університету проаналізували медичні записи понад півмільйона осіб, які не мали в анамнезі захворювань серця і проблем з кровообігом.



Дослідження проводилося на основі анкетування. Вчені аналізували настрій людей на предмет ознак депресії. Результати були розділені на п’ять груп залежно від ступеня вираженості симптомів.

Останні новини:  Вчені розповіли, чи можна діабетикам пити каву

10 років потому дослідники виявили, що люди в найбільш важкому депресивному стані були більш схильні до розвитку серцевих захворювань або перенесли інсульт.

Британські вчені наводять наступні цифри: у групі тих, хто мав яскраво виражені симптоми депресії протягом 10 років, фіксували 21 випадок серцевих захворювань на 1000 осіб. У людей з більш кращим психічним станом реєстрували 14 випадків на 1000 осіб.



Уточнюється, що ризик серцево-судинних захворювань та інсульту підраховували з урахуванням всіх факторів, таких як вік, стать, куріння, діабет в анамнезі, кров’яний тиск, індекс маси тіла і рівень холестерину.

Останні новини:  Лікарі назвали п’ять речей, які не можна робити відразу після пробудження

Професор Нілеш Самані повідомив, що досліджуючи цей зв’язок далі, вчені зможуть знайти нові способи підтримки здоров’я серця.