600 тисяч снарядів Україна має отримати від ЄС до березня

31.01.2024   21:08    57

Європейський Союз до березня зможе надати Україні 600 тисяч снарядів. Щоправда, раніше було обіцяно мільйон боєприпасів. Зрив постачання відбувається на тлі постійних затримок виробництва та виснаження запасів. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на європейських дипломатів.


Видання зазначає, що на найближчій зустрічі міністрів оборони у Брюсселі спробують збільшити загальний обсяг постачань. Але ціль в один мільйон, встановлена торік, не буде досягнута.

Окрім того, Україні не вистачає артилерійських снарядів та ракет ППО для захисту міст, йдеться у матеріалі видання. За оцінкою Міністерства оборони Естонії, українські війська стріляють у середньому на третину менше, ніж росіяни. Попри це рф планує отримати близько 4,5 мільйонів снарядів з власного виробництва та постачання з Північної Кореї.



Втім, 600 тисяч снарядів – це вдвічі більше, ніж при виконанні плану торік. Нагадаємо, Європейський Союз зобов’язався надати Україні 1 млн снарядів протягом 2023 року. Станом на жовтень минулого року, за більш ніж шість місяців цей план виконали на 30%.





mil.co.ua

Останні новини:  ЗСУ можуть отримати застарілі грецькі ЗРК «Оса»: які їх особливості