Білорус намагався розкопати могилу ван Гога

03.08.2024   20:00    37

Білорус намагався розкопати могилу ван Гога

Фото: Олексій Кузьмич / Facebook

Олексія Кузьмича посадили до СІЗО і оштрафували

Олексій Кузьмич влаштував перформанс на цвинтарі у французькому Овер-сюр-Уазі, бо «у світі закінчилися митці».

У Франції затримали білоруського художника Олексія Кузьмича, який влаштував перформанс на могилі відомого нідерландського митця Вінсента ван Гога у Франції. Його депортують з Євросоюзу. Повідомив напередодні білоруський портал Reform.news.

Останні новини:  Дебати Трампа та Гарріс: американці назвали переможця

В опублікованому рішенні суду йдеться про те, що Олексій Кузьмич має залишити територію ЄС, щоб повернутися до країни походження чи будь-якої країни, в яких його легально можуть прийняти, за винятком країн-членів Євросоюзу, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Зазначається, що 30 липня Кузьмич влаштував перформанс на цвинтарі у французькому Овер-сюр-Уазі. Він намагався розкопати могилу ван Гога, бо «у світі закінчилися митці».

Останні новини:  Штати попередили Іран та КНДР про наслідки за підтримку Росії

Після цього його відправили на місяць до СІЗО та оштрафували на 3000 євро.


Вінсент ван Гог – нідерландський художник-постімпресіоніст, який є однією з найвідоміших і найвпливовіших постатей в історії мистецтва країн Заходу. За трохи більше як десятиліття створив близько 2 100 художніх робіт, у тому числі близько 860 олійних картин, більшість з яких датовані останніми двома роками його життя. Його творчий спадок мав величезний вплив насамперед на французький живопис. За життя не зумів здобути визнання, і у 37 років, після психічної хвороби, депресії та бідності вчинив самогубство.

korrespondent.net

Останні новини:  Білий дім назвав цілі візиту Блінкена до України