Білий дім назвав цілі візиту Блінкена до України

11.09.2024   08:00    267

Білий дім назвав цілі візиту Блінкена до України

Фото: Getty Images

Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає Україну

Голови Комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол заявив, що Блінкен, ймовірно, оголосить про надання дозволу ЗСУ бити по РФ далекобійною зброєю.

Цілями візиту глави американської дипломатії Ентоні Блінкен до Києва є ознайомлення із ситуацією на полі бою та обговорення потреб України і просування мирних пропозицій Володимира Зеленського. Про це повідомив радник Білого дому Джон Кірбі під час онлайн-брифінгу 10 вересня, передає Укрінформ.

Останні новини:  США ввели в експлуатацію новий атомний підводний човен з «гендерною інтеграцією»

За його словами, також Блінкен підтвердить підтримку Сполученими Штатами зусиль України, спрямованих на її захист та відвоювання території, захопленої РФ.

Кірбі наголосив, що Вашингтон не тисне на Україну та не підштовхує її до переговорів про припинення цієї війни.

«Безумовно, завершення (війни — ред.) шляхом переговорів — це найбільш вірогідний результат у цьому випадку. Але коли це станеться, а також за яких умов і обставин — це вирішуватиме Президент Зеленський», — заявив представник Білого дому.

Як повідомила репортер Axios Джулігрейс Бруфкез посиланням на слова голови Комітету із закордонних справ Палати представників Майкла Маккола, державний секретар США Ентоні Блінкен під час свого візиту до України, ймовірно, оголосить про надання дозволу ЗСУ бити по РФ далекобійною зброєю.

Останні новини:  CNN пише, що біля гольф-клубу у Флориді стріляли саме у Трампа

«Я говорив з Блінкеном два дні тому, і він їде зі своїм колегою з Великої Британії до Києва, щоб, по суті, сказати їм, що вони дозволять їм (завдати удару по Росії ATACMS- ред.)», — сказав Маккол.


korrespondent.net




1111529