Фарширований перець роблю з запасом

11.09.2024   23:15    229

Вам знадобиться:

  • 1 кг болгарського перцю;
  • 220 г рису;
  • 500 г м’ясного фаршу;
  • 80 г цибулі;
  • 160 г моркви;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,2 ч.лож. чорного меленого перцю.
Як заморозити фарширований перець на зиму

Для заготівлі фаршированого солодкого перцю беріть будь-яку кількість овочів, а решту інгредієнтів збільшуйте пропорційно. Плоди ретельно промийте. Відріжте хвостики й виберіть насіння з середини.

Робіть це дуже акуратно, щоб перчини залишилися неушкодженими. М’ясний фарш для начинки можете брати будь-який – яловичий, курячий, свинячий, індичий. Або зробіть суміш із двох видів м’яса.

Останні новини:  Найсмачніша кабачкова ікра
Як заморозити фарширований перець на зиму

Цибулю й моркву вимийте, обчистьте. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на дрібній тертушці. Підсмажте овочі на олії. Відставте вбік, щоб прохолонули. Рис залийте 2 склянками води й проваріть до напівготовності. Залиште, щоб холонув. За цей час крупа всотає всю воду.

Як заморозити фарширований перець на зиму

Змішайте фарш з рисом, морквою та цибулею. Посоліть і поперчіть. Можете, за бажанням, додати й інші спеції – сухий часник, італійські чи прованські трави тощо. Масу ретельно перемішайте. Влийте зовсім трішечки холодної води.

Останні новини:  Десерти з цим яблучним кремом зникають зі столу за секунди
Як заморозити фарширований перець на зиму

Наповнюйте перці начинкою за допомогою чайної ложечки. Дуже сильно не трамбуйте, хоча й викладайте щільненько. Складіть у контейнер, щоб перці не дуже торкалися одне одного й залиште на 1 добу в морозильній камері.




Після цього дістаньте й перекладіть напівфабрикати у пакети для заморозки, щільно закрийте й поверніть на зберігання. Якщо у вас звичайний пакет, то просто тугенько його зав’яжіть.

Останні новини:  Цей теплий салат із печених баклажанів точно стане вашим фаворитом

За потреби діставайте певну кількість перців і доводьте до готовності, заливши томатним соком. Усе – смачна літня вечеря готова!


odnaminyta.com






1111529