Патріарх Кирило заявив про наближення апокаліпсису

11.09.2024   19:21    420

Патріарх Кирило заявив про наближення апокаліпсису

Фото: Getty Images

Гундяєву не подобаються перспективи розвитку штучного інтелекту

Московський патріарх попередив про «найстрашніші наслідки» від впровадження штучного інтелекту.

Людство можуть очікувати катастрофічні наслідки через розвиток технологій у відриві від зміцнення моральних почуттів людей. Про це сказав глава Російської православної церкви патріарх Московський Кирило (Гундяєв) у середу, 11 вересня.

Останні новини:  РФ продала зерна з окупованих територій на $6 млрд

«Якщо людство втрачає релігійну віру, особливо в умовах наростання технологій, пов’язаних з появою штучного інтелекту (ШІ), то ми дійсно входимо в епоху апокаліпсису», – заявив він культурному форумі у Санкт-Петербурзі.

Патріарх вважає, що розвиток людства може бути життєздатним лише за умови одночасного зростання у людях віри та морального почуття.

Останні новини:  Путін знову збільшив чисельність армії РФ

«Якщо віра і моральна складова будуть слабшати, то можна очікувати на найстрашніші наслідки впровадження штучного інтелекту. Ми наближаємося до апокаліптичного часу, ось це потрібно всім нам усвідомлювати ясно», – зазначив він і назвав єдиним виходом «віру в Бога».

Також Кирило заявив про неприпустимість виходу штучного інтелекту з підпорядкування людині.

«Якщо штучний інтелект досягне того рівня, коли він зможе сам відтворювати інші ШІ, то виникне реальна небезпека для існування людських цивілізацій», – додав патріарх.

Останні новини:  У Росії розбився вертоліт


korrespondent.net




1111529