Космічний корабель Crew Dragon з чотирма туристами стартував на орбіту

11.09.2024   18:41    714

Космічний корабель Crew Dragon з чотирма туристами стартував на орбіту

Фото: John Kraus/Polaris Program

корабель Crew Dragon з чотирма туристами

Запуск місії кілька разів відкладався через технічні затримки, але тепер Polaris Dawn має на меті прокласти шлях для подальших досліджень космосу.

У вівторок, 10 вересня, космічний корабель Crew Dragon з чотирма туристами на борту стартував на орбіту. Про це повідомляє CNN.

Останні новини:  Трамп звинуватив у замахах на своє життя Байдена та Гарріс

Місія, відома як Polaris Dawn, передбачає здійснення першого в історії приватного виходу в космос непрофесійними астронавтами.

Запуск ракети Falcon 9 з кораблем Crew Dragon відбувся зі стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді у Флориді о 05:23 за східним часом США (12:23 за Києвом). Через 12 хвилин після старту корабель успішно вийшов на орбіту після відділення від другої ступені ракети.

Останні новини:  Підозрюваний в замаху на Трампа підтримував Україну, – CNN

Polaris Dawn має на меті встановити новий рекорд висоти польоту — до 1400 км, що перевищить досягнення місії Gemini 11 1966 року.

Це перша з трьох місій програми Polaris, яку фінансує мільярдер Джаред Айзекман, засновник Shift4 Payments. У складі екіпажу, окрім Айзекмана, колишній підполковник ВПС США Скотт Потіт та інженери SpaceX Сара Гілліс і Анна Менон. П’ятиденна подорож на орбіту Землі має продемонструвати важливі можливості для майбутніх місій до Місяця та Марса.

Останні новини:  Естонський акробат вперше в історії перейшов по канату через Босфор


korrespondent.net




1111529