Снайдер привіз Зеленському особливий подарунок і заговорив "солов'їною" (відео)

11.09.2024   23:24    1131

Американський історик Тімоті Снайдер розповів, що йому дуже важливо «щось робити» для України. З його слів, Курська операція ЗСУ допомогла Заходу позбутися безглуздого «табу».

Історик та письменник Тімоті Снайдер зробив президенту України Володимиру Зеленському особливий подарунок. Про це 11 вересня повідомили в Офісі президента.

Снайдер приїхав у Київ з подарунком

Український лідер відзначив зусилля професора історії Єльського університету та амбасадора UNITED24 у зборі грошей для програм «Безпечна земля» та «Безпечне небо». Завдяки зусиллям Снайдера було акумульовано 3,8 мільйона доларів. Найактивнішими зборами за його підтримки є на дрони та систему протидії ворожим БПЛА «Ловець Шахедів».

«Ви в нас рекордсмен — завдяки вам це рекордні збори, це дуже важливо. Це дуже допомагає. Ви в різних напрямах допомагали. Ви знаєте, що не всі амбасадори бралися за мілітарний напрям, і я вам дуже вдячний, що ви не боялися цього», — наголосив Зеленський.

Останні новини:  Вітер зірвав покрив з Маріупольського драмтеатру: усе знищено вщент. ВІДЕО

Снайдер пояснив, що хоче зробити власний внесок у справедливу боротьбу України.

«Це маленька річ. Це для мене як для людини дуже важливо: я можу думати, що я щось для України роблю. Немає взагалі в житті таких можливостей, де те, що справедливе, є настільки ясним, як зараз», — зауважив він.




Історик зробив Зеленському ексклюзивний подарунок — підписав для нього перший примірник своєї книги «Про свободу». Презентація книги відбудеться за тиждень, основою для неї стали розмови з українським президентом.

Тімоті Снайдер та Володимир Зеленський, Снайдер і Зеленський, Тімоті Снайдер, Снайдер, Володимир Зеленський, ЗеленськийFullscreen
Фото з місця подій
Фото: Офіс президента






1111529