Штати попередили Іран та КНДР про наслідки за підтримку Росії

11.09.2024   20:00    306

Військова допомога, яку Іран та КНДР надають Росії, сприяє порушенню Статуту ООН й поміщає ці держави не неправильний бік історії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник постійного представника США при ООН Роберт Вудс на засіданні Ради безпеки ООН.

“Звертаюся до Ірану та КНДР із чітким посилом: світ спостерігає. Передача вами зброї, особливо ракетних та дронових технологій, Росії дає їй змогу чинити агресію проти України, вбивати цивільних та загалом зневажати людські життя. Це робить вас співучасниками та поміщає на неправильний бік історії”, — сказав Вудс.

Останні новини:  Президент Казахстану підтримав «мирний план» Китаю та Бразилії щодо війни в Україні

Він нагадав, що США уже оголосили нові санкції проти Ірану за передачу ним балістичних ракет Росії. “Ми консультуватимемося із нашими партнерами щодо того, які ще кроки можуть бути необхідними для реагування на цю небезпечну ескалацію”, — запевнив дипломат.

На його переконання, Китай “не може мати одне й інше“. “Китай не може виступати за мир й захист Статуту ООН, одночасно сприяючи російській війні за допомогою експорту товарів подвійного затосування, або підтримувати мирний процес, який винагороджує Росію за вторгнення до іншої держави-члена”, — зазначив представник США.

Вудс запросив Китай “до партнерства із нами у притягненні Росії до відповідальності за її масові злочини в Україні й за розвʼязання цієї невиправданої, жорстокої й непотрібної війни”. “Справедливість для жертв російської агресії — це передумова тривалого миру”, — запевнив він.

Останні новини:  В Африці вирішили вбити 200 слонів, щоб нагодувати людей

У вівторок США офіційно підтвердили інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет.


news-xl.net




1111529