Україну накриє атмосферний фронт та циклон: прогноз синоптика

11.09.2024   12:19    414


Значне похолодання в Україні поки не прогнозується, але подекуди заллє дощами. Про це розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Діана Кривобок, пише уніан.

Вона зауважила, що про чітке похолодання поки не йдеться. Є лише певна тенденція зниження нічної температури. “І в денні години – у західних областях“, – додала Кривобок.

Синоптик пояснила, що дія антициклону, який панував в Україні, підходить до завершення, і на нашу територію надходитимуть нові атмосферні фронти, нові циклони, які принесуть опади.

І найближчими днями, а саме 10-11 вересня, крайній захід вже зможе відчути надходження атмосферних фронтів і короткочасні дощі з грозами“, – розповіла експерт.

Останні новини:  Нова партія Panzerhaubitze 2000 прямує в Україну

Також сьогодні на сході, південному сході країни ще можливі короткочасні дощі внаслідок циклону, який був над Чорним морем. Надалі ж той циклон, який формується західніше від України, і його атмосферні фронти впливатимуть на нашу територію, – він принесе опади на правобережжя України.

Тобто вся правобережна частина буде в опадах. Саме короткочасні дощі з грозами“, – розповіла Кривобок.

Крім того, зазначила вона, через ці атмосферні фронти 14 вересня будуть невеликі, а в західних областях – помірні, місцями – значні дощі.

Тобто найбільше дощів у нас буде на заході країни. А решта території – такі короткочасні, місцями. Схід і південь буде без опадів. Єдине, що можуть бути там ближче до кінця тижня якісь процеси. Але це буде в кінці тижня відомо детальніше“, – сказала експерт.

Останні новини:  “Температура впаде на 3-6 градусів”: синоптик попередив про похолодання в Україні

Якою буде температура цього тижня – прогноз

Синоптик розповіла, що цього тижня трішки знижуються нічні температури. “У середу та у четвер в Україні вночі +15°…+22°. День ще у нас залишається доволі теплим, +24°…+29°“, – зазначила Кривобок.

Вона додала, що у західних областях вночі так само температура вже нижча, і в денні години вже не так спекотно, погода буде більш осінньою,  +17°…+22°.

Проте 11 та 12 вересня – це середа і четвер – на сході та півдні країни температура вдень залишається доволі теплою – до +32 градусів“, – сказала експерт.

Останні новини:  “Температура впаде на 3-6 градусів”: синоптик попередив про похолодання в Україні

Так, зауважила вона, на півночі та заході цього тижня прохолодніше, а на сході та півдні – ще “доволі літній процес, літня температура, комфортна”. Але значне похолодання поки не прогнозується.

Погода 10 вересня

Як повідомляла раніше синоптикиня Наталка Діденко зазначила, що 10 вересня погода в Україні буде неоднорідною.




За її словами, в західній частині України буде холодно та з дощами, вдень +17…+22 градуси. Водночас на Тернопільщині та Хмельниччині – до +25 градусів.

На решті території, за даними Діденко, бабине літо триватиме – буде сонячно, сухо, +24…+28 градусів. Є ймовірність лише локальних дощів в Приазовʼї та на Дніпропетровщині.


chasdiy.org




1111529