Дебати Трамп - Харріс. Україна та багато обзивань

11.09.2024   17:21    497

Дебати Трамп - Харріс. Україна та багато обзивань

Фото: Getty Images

Первые дебаты Трампа и Харрис

Кандидати у президенти США Камала Харріс та Дональд Трамп провели передвиборчі теледебати у прямому ефірі ABC News.

Дональд Трамп та Камала Харріс провели перші і, можливо, останні дебати перед президентськими виборами в США, які відбудуться у листопаді. Кандидати неодноразово звинувачували один одного у брехні. Окремим блоком дискусії стала війна Росії проти України.

Для Трампа це були сьомі передвиборчі дебати з моменту його висування кандидатом у 2016 році. Для Харріс це був перший досвід. Більше того, обидва кандидати ніколи не зустрічалися особисто та не розмовляли один з одним.

Дебати пройшли в Національному центрі вивчення конституції у Філадельфії (у найбільшому місті штату Пенсільванія — ключового на нинішніх виборах) і тривали 90 хвилин із двома рекламними паузами.

Останні новини:  Варіантів без ризику на війні немає: генсек НАТО зробив заяву щодо ударів по Росії

Війна в Україні

Трамп заявив, що війна має припинитися, і він зможе цього досягти. Він знову повторив, що має намір зробити це ще до того, як обійме посаду, якщо виграє вибори. За його словами, він добре знає Володимира Путіна та Володимира Зеленського, і вони поважають його.

“Вони шанують мене і не шанують Байдена. За що його шанувати?” — Сказав він.

Харріс у відповідь нагадала Трампу, що на виборах він бореться з нею, а не з Байденом.

“Наші союзники НАТО дуже вдячні, що ви більше не президент, — сказала Харріс, звертаючись до Трампу. — Якби Дональд Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві, придивляючись до решти Європи, починаючи з Польщі”.

Останні новини:  Трамп звинуватив у замахах на своє життя Байдена та Гарріс

За її словами, Путін — «диктатор, який з’їсть Трампа на обід».

Трамп назвав Харріс найгіршим віце-президентом в історії і заявив, що вона не змогла запобігти війні, будучи віце-президентом.

Харріс кілька разів використовувала слово «ганьба», звертаючись до Трампа і коментуючи його висловлювання.

“Світові лідери сміються з Дональда Трампа. Я розмовляв з військовими керівниками, деякі з яких працювали з вами, і вони кажуть, що ви ганьба», — сказала Харріс, повернувшись до екс-президента.

Взаємні звинувачення

Харріс, як колишній генпрокурор Каліфорнії, порушила питання про кримінальне минуле Трампа у відповідь на його слова про “злочини мігрантів”. «Це звучить з вуст людини, яку переслідували за злочини у сфері національної безпеки, економічні злочини, втручання у вибори», — сказала вона. У відповідь Трамп заявив, що всі справи проти нього – фейкові.




Трамп відмовився визнати, що він програв минулі вибори, і заявив, що ні про що не шкодує через штурм Капітолію 6 січня 2021 року. «Я отримав майже 75 млн голосів, більше голосів, ніж будь-який чинний президент будь-коли отримував», — сказав він. Трамп також звинуватив колишнього спікера Палати представників Ненсі Пелосі у проблемах із безпекою під час штурму Капітолію.

Останні новини:  Британія не дозволить Україні застосовувати далекобійні ракети без згоди США - The Times

Кандидати кілька разів звинувачували один одного у брехні. На початку дискусії Харріс сказала, що глядачі почують від Трампа “купу брехні, скарг та обзивань”.

Трамп назвав Камалу Харріс «марксисткою», намагаючись пов’язати її діяльність із роботою батька, колишнього економіста Стенфордського університету.

korrespondent.net




1111529