На Тайвані проходять випробування нові тактичні машини з кулеметами і покращеною бронею

19.07.2024   18:21    29

Польові випробування проводилися на гравійних пляжах, де машини продемонстрували свою здатність збивати повітряні цілі. Використовуючи кулемети калібру .50, прототипи вели вогонь одним пострілом, чергою та повністю в автоматичному режимі, успішно вражаючи червоні повітряні цілі, які буксирувались дронами. На додаток до своєї вогневої потужності, машини використовували димові гранати та пройшли випробування на пересіченій місцевості, щоб оцінити їх реальні характеристики.

Останні новини:  Макрон зустрінеться з двома експрезидентами Франції, перш ніж назве ім'я нового прем'єра

Це нове покоління тактичних транспортних засобів слідує за прототипом P2, який був показаний у вересні минулого року на виставці аерокосмічної та оборонної техніки в Тайбеї. P2 виявив певні вразливості, зокрема зовнішнє розміщення акумуляторних блоків і електрооптичних систем розвідки. У моделях P3 і P4 ці проблеми вирішено шляхом посилення броні навколо важливих компонентів.

Останні новини:  Одна з країн НАТО пітримала роботу відставних пілотів F-16 в Україні

Поточні випробування P3 і P4 є частиною масштабної тактичної оцінки, яка включає випробування на різних місцевостях по всьому острову. Ці оцінки мають на меті переконатися, що транспортні засоби відповідають необхідним стандартам продуктивності для майбутнього розгортання.

Бюро озброєнь Тайваню також просуває два великі проекти розробки бронетехніки: «Проект Гепард» для 105-мм колісних танків, який вже має два прототипи, і «Проект Залізної кавалерії» для колісних тактичних розвідувальних машин. Останній зараз має чотири прототипи на етапі тестування з червня. Ці ініціативи демонструють постійну прихильність Тайваню зміцненню свого оборонного потенціалу у відповідь на складні виклики безпеці.

Останні новини:  Іран готується передати Росії балістичні ракети


wheel-news.com