Одна з країн НАТО пітримала роботу відставних пілотів F-16 в Україні

03.09.2024   21:21    485

Нідерланди вважають, що залучення іноземних пілотів до роботи з винищувачами F-16 може допомогти Україні.

Про це під час візиту до Запоріжжя повідомив прем’єр-мінстр країни Дік Схоф. Він нагадав нещодавні слова сенатора Сполучених Штатів Америки Ліндсі Грема про те, що американській владі варто запропонувати відставним пілотам F-16 допомогти Україні.

“Я думаю, що це була б цікава ідея. Це дійсно пришвидшило б процеси виведення F-16 в операційний простір. І про це треба говорити з усіма членами коаліції”, – додав Схоф.

F-16 в Україні

Ще на початку серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що перші західні винищувачі від партнерів вже прибули в країну.

Останні новини:  Відносини між НАТО та РФ зупинилися ще в 2014 році, – адмірал Роб Бауер

Відомо, що Повітряні сили використовували їх під час російського масованого обстрілу України 26 серпня, коли у небі фіксували 127 ракет та 109 безпілотників.

Вже за кілька днів західні журналісти написали, що під час цього обстрілу військо втратило перший західний винищувач F-16. У Генеральному штабі Збройних сил повідомили, що в момент атаки з ним було втрачено зв’язок. Внаслідок катастрофи загинув пілот.

Останні новини:  Ізраїль в наступному році розгорне системи лазерної зброї «Залізний промінь»: в 50 разів дешевше знищення цілей

Нагадаємо, що 26 серпня загинув український льотчик Олексій Месь. Під час останнього бою він ліквідував три російські крилаті ракети та один ударний дрон.


uapress.kyiv.ua






1111529