Путінські витрати на війну б’ють по економіці РФ: експерт пояснив нюанси

02.09.2024   15:31    539

Триває війна в Україні проти росіян, і РФ наприкінці серпня витратила на масований удар по українській території понад мільярд доларів.

За таких масштабів витрат владі Росії в решті решт доведеться значно перерозподілити бюджет чи скоротити витрати в інших галузях, оскільки інфляція “виходить з-під контролю”, поділився думкою з Business Insider науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики Максиміліан Хесс.

За його прогнозом, російський диктатор Володимир Путін готовий поставити всю економіку РФ на війну, і немає жодних ознак того, що ситуація зміниться. “У російській еліті немає реальної протидії цьому, тож ситуація не зміниться”, – стверджує співрозмовник.

Останні новини:  Росія вибудовує власний «паралельний світ»

Важливі новини про війну проти РФ – що вже повідомлялося

Російські загарбники 26 серпня під час удару по Україні використали 109 ударних безпілотників і 127 ракет різних типів. Українським воїнам вдалося збити велику кількість дронів і ракет, але є й прильоти, зокрема, в об’єкти енергетичної інфраструктури. ЗМІ підрахували, що росіянам масована комбінована атака по нашій території обійшлася орієнтовно в 1,2-1,3 млрд доларів.

Журналісти додали, що більше повітряних цілей по українській території РФ спрямувала лише в перший день повномасштабного вторгнення – за відомостями Пентагону, тоді окупанти використали 160 ракет.

Останні новини:  Росія, Іран і Китай “нарощують” зусилля з розділення виборців у США

Наприкінці серпня стало відомо, що в Росії відчутно подорожчали деякі продукти, і Володимир Путін вимагав від уряду і Центрального банку знизити інфляцію. На думку економічного експерта Ярослава Романчука, не варто вважати, що російська економіка “скоро загнеться”. Водночас аналітик зазначив, що в економіці РФ зростає кількість “слабких місць”.


uapress.kyiv.ua