Макрон зустрінеться з двома експрезидентами Франції, перш ніж назве ім'я нового прем'єра

03.09.2024   08:00    455

Президент Франції у понеділок прийме колишніх глав держави — Франсуа Олланда і Ніколя Саркозі. Це відбудеться після запланованої на 9:00 робочої зустрічі з експрем’єром Бернаром Казньовом, який може знову очолити уряд.

Як передає Укрінформ із посиланням на Le Monde, Олланда приймуть у Єлисейському палаці об 11:00 годині, а Саркозі очікують о 12:30.

У другій половині дня глава держави також зустрінеться з одним з лідерів правої партії «Республіканці» Ксав’є Бертраном.

Останні новини:  Данія профінансувала виготовлення в Україні 18 САУ "Богдана" - вони вже воюють

«Якщо Бертран хоче зіграти свою роль у відновленні Франції і уникнути кризи, він — хороший вибір», — сказав про цього кандидата на посаду глави уряду Саркозі.

Оголошення про ці зустрічі, зауважують французькі ЗМІ, свідчить про завершальну фазу консультацій президента після 55 днів політичної кризи.

Останні новини:  Новий індійський легкий танк Zorawar успішно завершив випробування в пустелі

Зазначається, що оточення Макрона наполягає, аби безпосереднє призначення прем’єра відбулось у вівторок і не затьмарило новий навчальний рік, який почнеться у Франції 2 вересня.

Через 55 днів після дострокових парламентських виборів, які призвели до формування Національної асамблеї без абсолютної більшості, Макрон шукає прем’єра, який не зазнає негайної критики з боку політичних сил у парламенті.

Час для призначення уряду спливає, оскільки бюджет Франції на 2025 рік має бути поданий до парламенту не пізніше 1 жовтня. Тож до цього дня депутати повинні зібратися на позачергову сесію, щоб заслухати програмну промову нового прем’єр-міністра.

Останні новини:  Гарріс відреагувала на стрілянину біля Трампа

Фото: Getty Images


news-xl.net




1111529